Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » 5 tipuri de alimente care inrautatesc durerea
5 tipuri de alimente care inrautatesc durerea

5 tipuri de alimente care inrautatesc durerea

17 iun. 2020, 10:00,
în Sanatate

Alimente care inrautatesc durerea. Exista intr-adevar multe alimente antiinflamatoare care calmeaza durerea in caz de reumatism. Si, dimpotriva, alte alimente asa-numite „pro-inflamatorii” sau „inflamatorii” pot agrava inflamatia. De asemenea, pot favoriza aparitia bolilor cronice pe termen lung. Deci, daca durerea este instalata sau nu, alimentatia este foarte importanta. Iata cateva tipuri de alimente care iti pot agrava durerea daca le consumi in mod regulat.

Alcool

Il consumam uneori in speranta de a uita de toate, in special de durere. Cu toate acestea, fie ca este mental sau fizic, are efect opus! De la prima bautura, alcoolul promoveaza inflamatia. Intr-adevar, creste permeabilitatea intestinului. Facand acest lucru, permite moleculelor din bacterii sa treaca, ceea ce induce o reactie inflamatorie in intestin si apoi in tot corpul.

Alimente care inrautatesc durerea. Dulciuri

Zaharul este unul dintre alimentele care cresc cel mai mult inflamatia si, prin urmare, durerea. Chiar si fara diabet, supraincarca pancreasul functional. Cu toate acestea, atunci cand pancreasul este supraincarcat, promoveaza reactii inflamatorii. Problema este ca zaharul este peste tot in alimentatia noastra: bomboane, prajituri si produse de patiserie, bauturi, gemuri etc. De asemenea, limitati diferitele surse de glucoza (zahar alb, zahar din trestie, indulcitori etc.). Pentru a face acest lucru, nu ezitati sa priviti etichetele si sa limitati produsele in care aceasta componenta apare printre primele ingrediente.

Semireparate

Alimentele industriale ultra-procesate contin doze mari de zahar, sare si grasimi. Cu toate acestea, pe langa acestea, exista si multi aditivi alimentari, cum ar fi culorile, conservantii si emulgatorii. Acesti aditivi stimuleaza receptorii durerii. Prin ingredientele lor, alimentele procesate induc foarte des disbiosis, un dezechilibru mai vizibil in microbiota intestinala umana care permite buna functionare a intregului organism. Si daca la momentul respectiv, acest dezechilibru nu provoaca decat dureri de stomac (balonare, constipatie etc.), acesta poate, de asemenea, sa promoveze aparitia bolilor cronice.

Alimente care inrautatesc durerea. Produse lactate

Alimentele pe baza de lactate sunt departe de a fi prieteni pe tot parcursul vietii celor care sufera de dureri diverse. Produsele obtinute din lapte de vaca, lapte de oaie sau de capra contin intr-adevar cazeina. Ca si glutenul, aceasta proteina poate provoca unele intolerante. Acest lucru poate fi explicat in mai multe moduri. Este greu de digerat, deoarece digestia lor mobilizeaza multe enzime. Si in plus, promoveaza hiperpermeabilitatea intestinului. Prin urmare, aceasta promoveaza trecerea substantelor novice care promoveaza inflamatia.

Unele uleiuri

Unele uleiuri contin mai mult omega-6 decat omega-3. Cu toate acestea, spre deosebire de omega-3, care sunt antiinflamatorii, acesti omega-6 sunt acizi grasi pro-inflamatori. In alimentele noastre, ele pot, asadar, sa creasca durerea si simptomele inflamatorii (artrita etc.). Acesta este motivul pentru care ar trebui sa limitam uleiul de floarea soarelui, uleiul de porumb sau soia. Pentru a le inlocui, folositi ulei de masline, seminte de in, avocado sau chiar ulei de nuca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`