Diete si regimuri

Aceste alimente accelerează procesul de îmbătrânire

Publicat: 09 iul. 2020
mezeluri
Alimente care ne îmbătrânesc

Alimente care ne îmbătrânesc. Expunerea la soare fără protecție, lipsa somnului, poluarea aerului sau tutunul. După cum știm, anumiți factori au un impact negativ asupra organismului și accelerează procesul de îmbătrânire. Dar nu sunt singurele: dieta joacă, de asemenea, un rol important în apariția semnelor îmbătrânirii. Mâncarea pe care o consumăm poate dăuna pielii. Și acest lucru poate apărea în mai multe moduri: riduri, ten palid, uscăciune, puncte negre, roșeața sau chiar cosuri.

Alimente care ne îmbătrânesc

Dieteticianul Tamara Prountseva a declarat pentru săptămânal rus Argoumenty i Fakty că anumite alimente sunt parțial responsabile de îmbătrânirea prematură a pielii. Printre ele se numără produsele alimentare procesate, care conțin cel puțin cinci aditivi, precum arome, conservanți, coloranti și agenți de îngroșare.

Din această categorie fac parte carnea rece, produsele semi-prelucrate, produse de patiserie, deserturi lactate și sucuri. „Alimentele procesate pot neutraliza carbohidrații complecși. Acestea previn excesul de glucoză și, prin urmare, sunt capabile să reglementeze nivelul glicemiei”, a spus ea.

Care sunt alimentele care lupta împotriva îmbătrânirii pielii?

Dieteticianul recomandă să alegem cerealele, pâinea, pastele de grâu și să consumam aproximativ 400 de grame de fructe și legume pe zi pentru a întârzia îmbătrânirea pielii. Motivul este simplu: aceste alimente, bogate în vitamina B1, joacă un rol în regenerarea țesuturilor.

Dietetistul Ekaterina Bourlyaeva, directorul Centrului pentru consiliere și diagnostic Alimente sănătoase și sportive, a întocmit o lista a alimentelor pe care să le consumăm pentru a-și păstra sănătatea, frumusețea și tinerețea pielii. Potrivit agenției de știri Sputnik, Ekaterina Bourlyaeva recomandă consumul de alimente bogate în proteine ​​(brânză, pește și ouă, carne, gălbenuș de ou, soia, nuci), vitamine și micronutrienți (fier, cupru, vitamina C, vitamina E, uleiuri de floarea soarelui, nuci) sau fibre dietetice (smochine, caise uscate, mere, cereale).

Un alt sfat de la Tamara Prountseva: practicați activitatea fizică regulată și hidratați-vă frecvent pentru a păstra tinerețea pielii voastre.

Adauga un comentariu