Diete si regimuri

Alimente de care nu stiai ca provoaca balonare

Publicat: 15 aug. 2014
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alimente de care nu stiai ca provoaca balonare
7
Inulina este o fibra prebiotica care hraneste bacteriile bune din intestine, care este, de fapt buna, dar aceasta poate provoca balonare la persoanele sensibile. De obicei, inulina este adaugata la produsele alimentare pe care majoritatea pretind a fi bogate in fibre, care este motivul pentru care este intotdeauna recomandat sa cititi etichetele inainte de a cumpara ceva, chiar daca este un aliment sanatos.
Proteine din mazare, concentrat de proteine din zer si proteine de soia sunt toate legate de balonare. Mai mult, puteti fi sensibili la anumite pulberi de proteine din cauza aditivilor, cum ar fi fructoza, guma xantan, ingrediente incoltite sau guma de guar.
Usturoiul este un alt aliment sanatos, care poate provoca balonare. Usturoiul contine sulf care ajuta la detoxifierea organismului si poate provoca gaze si balonare, ca rezultat. Luati in considerare consumul de ceapa bine fiarta, in loc de usturoi. Este un diuretic natural, care ajuta la balonare.
Poate ca cea mai buna alternativa sanatoasa este painea din cereale rafinate, insa painea din cereale contine boabe incoltite care poate provoca gaze si balonare imediat. Incorporati acest tip de paine lent in dieta de zi cu zi, astfel incat organismul sa aiba timp care sa se adapteze la ea.
Vinetele sunt bogate in fibre, sunt greu de digerat insa sunt foarte sanatoase. Consumati vinete, dovlecei cu moderatie. Dovlecelul verde este o sursa excelenta de potasiu, care poate reduce de fapt, gazele si balonarea.

Vezi si: Ceaiul care te scapa de balonarea la stomac

Problemele menstruatiei: „De ce am gaze la stomac chiar inainte de menstruatie?” 

Adauga un comentariu