WoW!

Alimentele care detoxifiaza organismul de metale grele si te protejeaza de radiatii

Publicat: 22 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alimentele care detoxifiaza organismul de metale grele si te protejeaza de radiatii

Va puteti proteja de efectele radiatiilor mancand alge si nuci. Iodul natural se asimileaza mai bine decat cel din medicamente.  Daca doriti sa va protejati de radiatii, medicii recomanda sa consumati alimente care contin o cantitate mare de iod. „Algele sunt cea mai bogata sursa de iod, urmate de nuci. Orice mineral este asimilat mai bine de organism daca provine dintr-o sursa organica. Si fierul este asimilat mai bine din carne decat din pastile.

In plus, iodul din pastile, spre deosebire de cel din alimente, poate fi toxic”, mai spune specialistul. Inlocuiti sarea obisnuita cu sare marina, cu praf de alge, care detoxifiaza organismul si de iod, si de cesiu si de metale grele.

Iodul este prezent in cantitati foarte mici in corp si cu toate acestea are un rol crucial in buna functionare a tiroidei, o glanda care regleaza cele mai importante functii ale organismului. In mod normal, necesarul zilnic de iod pentru un adult este de 150 micrograme, pentru copii, de 90-120 micrograme, pentru femei insarcinate, de 200 micrograme, iar pentru sugari de 90 micrograme.

Iodul te protejeaza de radiatii

In anumite zone din tara noastra iodul se gaseste in cantitate scazuta in sol, apa si alimente. Aceste zone se numesc endemice sau gusogene si sunt regiuni de deal, subcarpatice, unde frecventa tulburarilor datorate deficitului de iod este mai mare.

Persoanele care traiesc in zone cu deficit de iod dezvolta asa-numita gusa endemica (marirea glandei tiroide) de la o varsta foarte frageda, potrivit medicilor. Gusa poate fi nodulara (cu unul sau mai multi noduli tiroidieni), iar acest lucru este usor de observat prin simpla palpare a zonei gatului, unde este localizata glanda tiroida. Prevalenta gusii este influentata de varsta si de sex si este mai frecventa la femei.

Adauga un comentariu