Alimentele ce trebuie eliminate pentru a preveni apariția cancerului. Cine se află în top

Alimentele ce trebuie eliminate pentru a preveni apariția cancerului. Cine se află în top

28 mai 2024, 14:15,
BZI.ro, în Sanatate

Cancerul nu ține cont de categorie socială, mediu, educație și, din păcate, în ultima vreme, nici de vârstă. Adolescenți și copii din ce în ce mai mici sunt diagnosticați cu această boală cruntă și sunt obligați să lupte din răsputeri pentru viață.

Cancerul ține cont, totuși, de un lucru. Și anume, de stilul de viață. Și asta deoarece un stil de viață echilibrat și o alimentație sănătoasă pot preveni sau pot întârzia apariția acestei boli crunte.

Cele cinci alimente care trebuie eliminate

Onco-nutriționistul Marius Văduva a explicat, în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN, că hrana sănătoasă este poate pe primul loc atunci când vorbim de prevenția cancerului. Acesta a vorbit despre alimentele care ar trebui consumate, însă în special de cele care trebuie evitate.

„Pe primul plan nu pun zahărul, cum spune toată lumea. Pe primul plan eu pun uleiul de palmier”, susține specialistul, referindu-se la unul dintre cele mai folosite ingrediente în alimentele considerate ”sănătoase”.

„Ați văzut? Și pe cine ați auzit că avem epidemie de cancere? Vă dau studii medicale randomizate făcute în Spania și confirmate de Cambridge care îți arată că uleiul de palmier, în speță acidul palmitic din uleiul de palmier, este primul cancerigen care poate să grăbească metastazele din corpul uman”, a adăugat Marius Văduva, fitoterapeut specializat pe cazuri oncologice.

„Zahărul este al doilea. Într-adevăr, după uleiul de palmier, zahărul este al doilea. Dar al treilea – și nu vorbim doar de cancer – este laptele de vacă. L-aș interzice! În primul rând este foarte dăunător pentru sistemul nostru digestiv și intestinal”, subliniază onco-fitoterapeutul.

„Carnea roșie ar trebui să o limităm pe cât posibil în momentul ăsta. V-aș spune carnea de vită pentru că în momentul ăsta este foarte injectată. Sunt o grămadă de pacienți care ajung la spital cu rezistență la bacterii, din cauza antibioticelor care se dau la vite”, mai susține specialistul care a așezat pe locul 5 o clasă generală de alimente, reprezentând toate produsele de tip fast food, de la băuturi carbogazoase, la prăjeli sub toate formele lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *