Actualitate

Alina Bica a fost arestată în Italia, alături de Ioan Bene

Publicat: 10 iul. 2020
Alina Bica a fost arestată în Italia
Alina Bica

Alina Bica a fost arestată în Italia. Decizie de ultimă oră. Conform declaraţiilor făcute la Inspectoratul General al Poliţiei, Alina Bica a fost depistata şi extrădata din Italia, alături de Ioan Bene.

Aceștia erau dați în urmărire generală.

 

Alina Bica a fost arestată în Italia

Conform informatiilor de ultima ora prezente de Inspectoratul General al Politiei, Alina Bica, fostul procuror sef al DIICOT a fost depistata pe teritoriul Italiei si ar fi fost retinuta. Alina Bica este acuzată de săvârșirea infracțiunii de favorizarea făptuitorului și a fost condamnată la 4 ani de închisoare. Bica se sustrage punerii în aplicare a mandatului de executarea pedepsei închisorii.

Poliţia Romană a dat-o în urmărire generală pe fostă şefă DIICOT. Această decizie a venit în contextul în care instanta din România respinsese apelul făcut de aceasta şi rămăsese cu pedeapsa de 4 ani de închisoare cu exectuare. Fotografia Alinei Bica fusese publicată. în noiembrie 2019 pe site-ul Poliţiei Naţionale la secţiune ”Persoane urmarite”.

”În această seară, pe baza bunei relaţie între MAI România şi MAI România au fost depistaţi Alina Bica Mihaela pentru infracţiunea de favorizare a infractorului fiind condaman Ioan Bene, urmărit internaţional, manda 6 ani şi 2 luni, evaziune fiscală şi fals. Nu pot face mai multe precizări. Cei doi sunt în custodia colegilor din Italia. Vreau să mulţumesc tuturor partenerilor internaţional. Îi asigur pe cetăţeni că Poliţia Română continuă acţiunile de depistare a cetăţenilor romani daţi în urmărire. Vor fi prezentaţi unei instante care vor dispune aducerea acestora în ţară. Nu pot preciza când va fi adusă în ţară, depinde de formalităţi. În acest moment nu pot face alte precizări referitoare la traseul celor doi. ”  a transmis şeful Poliţiei Romane.

Alina Bica fusese eliberată din penitenciarul din Costa Rica, în 2018, de unde fusese închisă alături de Elena Udrea. Conform declaraţiilor de la acea vreme, Elena Udrea afirma despre fostă şefă a DIICOT că nu se va mai întoarce în ţară. Alina Bica şi Elena Udrea fugise din România după ce instanţele din ţară le condamnase la închisoare cu executare.

În cauză, Alina Bica a fost condamnată pentru favorizarea făptuitorului, după ce i-a ridicat sechestrul asigurator asupra acţiunilor lui Adriean Videanu. Sechestrul asupra acţiunilor fusese dispus în dosarul Romgaz-Interagro.

Ioan Bene a fost şi el reţinut în Italia

Ioan Bene este un controversat om de afaceri din Cluj. Acesta fusese dat în urmărire generală de către Poliţia Romana după ce are de executat o pedeapsă de 6 ani şi 2 luni de închisoare cu executare. Omul de afaceri este acuzat de evaziune fiscală dar şi pentru dare de mită în dosarul fostului preşedinte al CJ Cluj, Horea Uioreanu

 

Comentarii
  • Sunt mai multe intrebari,Nastase a fost inchis pentru termopane,iar altii cu case furate,ne dau lectii ca la clasa V b,Dragnea este inchis pentru ca ar fi spus infractorului de drept sa angajeze 2 salariate de pe la PSd,iar cel care a angajat este liber probabil pentru alte denunturi. Acum se angajeaza;chelneri,gropari,oameni fara bacalaureat,pe functii de conducere peneliste, etc si nu se intampla nimic.La fel asa cum spunea mai sus Videanu,dar si fratele lui Kovesi,la care s-a pierdut dosarul,pe care l-a detinut la un moment dat A.Bica.

Adauga un comentariu