Actualitate

Alina Gorghiu îi răspunde lui Ludovic Orban: „Un astfel de anunț pripit poate îngropa PNL“

Publicat: 20 iun. 2021
Senatoarea PNL Alina Gorghiu
Senatoarea PNL Alina Gorghiu

Alina Gorghiu i-a răspuns, duminică, 20 iunie, președintelui PNL, Ludovic Orban, care a spus, despre contracandidatul său la șefia PNL, Florin Cîțu, că nu poate vorbi despre suflu având în spate oameni ca Alina Gorghiu, Raluca Turcan, Emil Boc și alții.

Alina Gorghiu a scris pe pagina ei de Facebook, că pentru ea suflul nou și modern în PNL înseamnă, în primul rând, „să ai curajul de a demisiona când pierzi parlamentarele”, știut fiind faptul că PNL-ul condus de Ludovic Orban a pierdut alegerile parlamentare generale, iar în Capitală PNL a fost pe locul 3.

Ce înețele Alina Gorghiu prin „suflu nou“

Alina Gorghiu îl acuză pe Orban că a „îngropat” PNL atunci când a anunțat că el va fi candidatul PNL la prezidențialele din 2024, dar și că a „tranzacționat” soarta unor ministere importante pentru a/și asigura șefia Camerei Deputaților.

„Răspund la provocarea domnului Orban și încerc să definesc ce înseamnă suflul nou și modern în PNL:

Suflu nou și modern înseamnă să ai curajul de a demisiona când pierzi parlamentarele;

Suflu nou și modern înseamnă să nu te anunți candidat la președinția pentru 2024, știind că mai sunt multe etape până la desemnarea finală și că un astfel de anunț pripit poate îngropa PNL;

Suflu nou și modern ar însemna că nu iei singur decizii de care apoi ajunge să le fie rușine membrilor PNL;

Suflu nou și modern nu înseamnă să tranzacționezi soarta unor ministere importante doar pentru a-ți asigura ție șefia Camerei Deputaților;

Să ai suflu nou și modern nu înseamnă să le spui celor pe care i-ai pus pe liste la parlamentare sau locale sau numiți în guvern că îți sunt datori să te susțină. Pentru că altfel sunt trădători. Suflul nou și modern trebuie să fie loialitatea celor din partid pentru PNL-ul de mâine, de poimâine și de peste mulți ani, nu pentru cariera unei singure persoane.

PS: Domnule Orban, dvs. cum definiți suflul nou?

#RomaniaLiberala”, a scris Alina Gorghiu.

Ludovic Orban: „Suflu nou cu Gorghiu, Turcan, Boc, Flutur, Roman, Dobre…“

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a avut o reacție dură la echipa care îl susține pe premierul Florin Cîțu pentru președinția partidului. Ludovic Orban a susținut că „suflul nou” din partid de care vorbește Florin Cîţu sunt de fapt nume vechi ale partidului.

„Dacă se uită cineva la cei patru ani în care am condus PNL, parcă chiar am adus un suflu nou. Dacă te uiţi la primarii aleşi, dacă te uiţi la oamenii noi care au intrat în partid, dacă te uiţi la grupurile parlamentare care au foarte mulţi tineri, eu chiar am adus un suflu noi. Acuma, sigur că să vorbeşti de un suflu nou cu o echipă în spate care o are pe Alina Gorghiu, pe Raluca Turcan, Emil Boc, Gheorghe Flutur, Victor Paul Dobre, Florin Roman şi aşa mai departe, ca să nu fac o listă chiar, să vorbeşti de un suflu nou, mă rog, trebuie definit ce însemană un suflu nou.

Ştiţi, eu sunt un om modern, un om care întotdeauna m-am adaptat, care am încercat întotdeauna să văd, să mă mişc în sensul în care se mişcă societatea şi la fel au fost foarte mulţi dintre colaboratorii mei şi eu cred că aşa e normal, aşa e firesc, orice instituţie trebuie să se adapteze”, a declarat Ludovic Orban.

Evoluție, nu suflu nou!

Ludovic Orban a mai declarat că el poate să asigure evoluţia în pas cu vremea, dar că nu poate pretinde că vrea un nou suflu în partid.

„Normal că există o… în fiecare organizaţie este o nevoie de organizare, de adaptare, de evoluţie în pas cu vremea, iar eu chiar pot să asigur această evoluţie în pas cu vremea, dar nu pretind că vreau un suflu nou. Eu mă bizui în egală măsură pe oameni cu experienţă. Evident că trebuie îmbinate experienţa cu înţelepciunea, cu curajul”, a precizat Ludovic Orban.

Pe 30 mai, premierul Florin Cîţu a afirmat că este nevoie de „un suflu nou” în PNL, motiv pentru care a decis să candideze. Alături de el au fost, în momentul anunţului, 40 de lideri ai formaţiunii, între care Raluca Turcan, Emil Boc şi Alina Ghorghiu.

Comentarii
  • Ce dracu mai caută PNL (de fapt PDL) la guvernare, dacă liderii liberali, precum madam Gorghiu „se laudă ” că aupierdut alegerile parlamentare? Marș, acasă!

  • Alina Gorghiu, de fapt tu ești cea care ai îngropat PNL-ul. Perioada scurtă cât ai condus tu partidul, acesta se ducea de râpă. Datorită ție primăria capitalei a fost câștigată de Firica. Ludovic Orban e cel care a muncit din răsputeri să aducă partidul la suprafață. Tu ești vândută unor interese. Mai bine te-ai retrage fără să mai faci jocuri murdare în partid.

Adauga un comentariu