Culinar

Aluat fraged de plăcintă. Trucuri simple pentru a obține un aluat pufos și o plăcintă delicioasă

Publicat: 31 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Aluat fraged de plăcintă. Trucuri simple pentru a obține un aluat pufos și o plăcintă delicioasă
Pentru a pregăti acasă un aluat fraged de plăcintă, gospodinele țin cont de câteva trucuri simple.

Tot mai multe gospodine vor să afle cum pot pregăti acasă aluat fraged de plăcintă. Pentru a obține un aluat pufos, doamnele se întrec în tot felul de rețete pentru a se bucura de un preparat culinar desăvârșit. Iată câteva trucuri simple pentru a obține un aluat pufos și o plăcintă delicioasă. 

Cum să prepari acasă un aluat fraged de plăcintă 

Rețetele de aluat pentru plăcintă sunt cunoscute de toate gospodinele. Un aluat fraged și pufos ne ajută să obținem la final o plăcintă gustoasă și pe placul tuturor. Pentru a pregăti acasă un aluat fraged pentru plăcintă, doamnele țin cont de câteva trucuri simple. 

La fel de importante sunt și ingredientele, ce trebuie să fie de cea mai bună calitate. Pe lângă delicioasa plăcintă, putem pregăti acasă cu acest aluat fraged și clătite cu brânză la cuptor sau rulade aperitiv deosebite. Mai mult, dacă vrem să gătim o tartă cu mere caramelizate, aluatul trebuie să fie fraged. Când vine vorba de prăjituri festive de casă, aluatul este cel mai important. Dacă acesta este pregătit corect, ne vom bucura la final de un desert gustos și fraged.

Pentru a pregăti acasă un aluat fraged de plăcintă, avem nevoie de câteva ingrediente alese cu grijă.

1 kg jumătate de făină de calitate

300 ml apă călduță

4 linguri de ulei

2 linguri de oțet

1 linguriță de sare

1 linguriță de praf de copt

Mod de preparare

Într-un vas mare se pune făina și praful de copt, apoi se adaugă sarea. În mijlocul vasului se face o gropiță și se adaugă uleiul, oțetul și apa călduță.

Se amestecă toate ingredientele, luând câte puțin din făină până se încorporează în totalitate. Pentru a obține un aluat fraged este importantă frământarea. Se frământă bine, iar dacă se observă că aluatul este prea tare, se adaugă puțină apă călduță și se frământă din nou până se obține un aluat de plăcintă cu o consistență potrivită. 

Se pune aluatul într-un alt bol mare, uns cu puțin ulei apoi se acoperă cu o folie. Se pune la frigider pentru 30 de minute sau se poată lăsa la temperatura camerei pentru a crește aluatul mai repede.

La final, se împarte aluatul în bucăți, în funcție de câte foi de plăcintă vrem să obținem.

Cele mai simple trucuri pentru a obține o plăcintă delicioasă cu aluat pufos

Pentru a obține un aluat fraged și pufos, gospodinele trebuie să țină cont de câteva trucuri simple. Este știut faptul că ingredientele trebuie să fie de calitate, iar la fel de importantă este frământarea aluatului. Cu cât acesta se frământă mai bine, cu atât la final vom obține un aluat pufos. 

De asemenea, doamnele preferă să lase aluatul să crească într-un vas, la temperatura camerei, într-un loc călduros și ferit de lumină. Mai mult, dacă aluatul va fi frământat cu apă călduță, acesta va crește mai repede. 

La fel de important este și timpul de creștere al aluatului și temperatura la care este lăsat. Dacă aluatul este lăsat la temperatura camerei, acesta va crește mai repede, iar la final va fi pufos. Aluatul fraged obținut ne va ajuta să pregătim o plăcintă delicioasă, apreciată de toți cei de la masă. Mai mult, dacă lăsăm aluatul să se ,,odihnească” timp de o oră, foile de aluat se vor întinde mai ușor.

Pentru a pregăti acasă un aluat fraged de plăcintă, gospodinele țin cont de câteva trucuri simple. Aluatul pufos este ușor de preparat dacă ingredientele sunt de calitate, iar timpul de frământare este unul potrivit. Cu ajutorul aluatului fraged vom obține o plăcintă gustoasă și pufoasă. 

Secretele unei pâini de casă

Adauga un comentariu