International

Amazon interzice vânzările de semințe străine în SUA după ce mii de persoane primesc pachete misterioase din China

Publicat: 09 sept. 2020
Semințe misterioase trimise rezidenților din Washington prin poștă din China, pe care nu le-au comandat pe 24 iulie 2020
Semințe misterioase trimise rezidenților din Washington prin poștă din China, pe care nu le-au comandat pe 24 iulie 2020

Amazon interzice vânzările de semințe străine în SUA după ce mii de persoane primesc pachete misterioase din China. Autoritățile americane au avertizat oamenii să nu planteze semințele în grădinile lor și au declarat că ar putea face parte dintr-o înșelătorie cu „periaj”.

Decizie inedita luata de Amazon referitor la semintele provenite din China

Amazon a interzis vânzările externe de semințe în SUA după ce pachetele misterioase au fost trimise către mii de oameni. Autoritățile americane au avertizat oamenii să nu planteze semințele, care erau în mare parte provenite din China, și au declarat că ar putea fi o mare inselatorie cu care oamenii s-ar putea confrunta. Potrivit experților în plante, semințele din alte părți ale lumii ar putea dăuna ecosistemelor locale.

Departamentul Agriculturii SUA consideră un real pericol plantarea semintelor

În iulie, Departamentul Agriculturii SUA (USDA) a identificat mai mult de o duzină de specii de plante impachetate din China care ar putea dauna ecosistemelor locale.

Se spune că pachetele care contineau mai multe seminte sunt de fapt o înșelătorie „periată” – atunci când vânzătorii trimit articole oamenilor fără ca aceștia să plaseze comenzi și apoi să posteze recenzii fals pozitive ale clienților pentru a spori vânzările. În august, USDA a declarat că experții care au analizat unele dintre semințele din China au găsit probleme, dar ambele țări lucrează împreună la o investigație a incidentului.

Amazon și-a schimbat politica privind vânzările de semințe în SUA la începutul acestei săptămâni. Într-o declarație de sâmbătă, gigantul online al comerțului cu amănuntul a declarat: „Înainte, permitem vânzarea semințelor doar de către vânzătorii care au sediul în SUA”. De asemenea, a avertizat vânzătorii că nerespectarea conturilor le poate fi eliminată.

„De exemplu, într-un caz, un umidificator, un încălzitor de mână, o lanternă, un difuzor Bluetooth și un aspirator pentru computer au ajuns neordonate. Adesea, articolele primite sunt ușoare și ieftine pentru a fi expediate, cum ar fi bilele de ping pong sau, mai recent, măștile de față sau semințele din China ”, potrivit unui comunicat de presă BBB.

14 specii diferite de semințe au fost identificate din înșelăciunile comercianților de pe Amazon

Osama El-Lissy, alături de Programul de protecție a plantelor al Serviciului de inspecție a sănătății animalelor și plantelor al USDA, a declarat într-o declarație din 29 iulie că 14 specii diferite de semințe au fost identificate din înșelăciunile „cu periaj”. Tipurile de semințe au inclus plante cu flori, ierburi și legume.

„Escrocii trimit pachete ușoare (ieftine pentru expediere), cum ar fi bilele și semințele de ping pong, persoanelor care nu au comandat marfa. Acestea fac acest lucru pentru a crea profiluri de clienți false cu nume reale pe site-urile de comerț electronic, apoi pentru a crea recenzii fals pozitive pentru produsele și / sau compania lor ”, a declarat un comunicat de presă BBB.

Pentru a raporta semințele nedorite, persoanele pot completa formularul furnizat de Serviciul de inspecție a sănătății animalelor și plantelor al USDA.

Adauga un comentariu