Din lumea filmului

„Pe aripile vântului” a ajuns pe primul loc în topul vânzărilor Amazon

Publicat: 16 iun. 2020
Scandal rasial Pe aripile vantului
"Pe aripile vântului” a ajuns pe primul loc în topul vânzărilor Amazon

Pelicula „Pe aripile vântului” a ajuns pe primul loc în topul vânzărilor Amazon după scandalul rasial din Statele Unite ale Americii. Imediat după ce WarnerMedia a retras de pe platforma HBO Max filmul „Pe aripile vântului” din cauza „descrierilor rasiste”, lungmetrajul a ajuns pe primul loc în topul Amazon.

Producţia cinematografică premiată cu nu mai puţin de opt premii Oscar a fost retrasă după protestele din SUA împotriva rasismului şi violentelor poliţiei.

„Pe aripile vântului” a ajuns pe primul loc în topul vânzărilor Amazon

Clasamentul în care producţia a ajuns pe primul loc are la baza datele de vânzări ale companiei Amazon. Celebra firma oferă în pachetul „Gone With the Wind” un dublu DVD pronind de la preţul de 29,55 de dolari. Pe platforma Amazon Video poate fi închiriat pentru 3,99 dolari sau cumpărat pentru 9,99 de dolari

Pe celelalte platforme precum iTunes a Apple pelicula se afla pe locul cinci. În faţa acesteia se aflau „The Hunt”, „Birds of Prey”, „Bad Boys for Life” şi „The Invisible Man”.

HBO Max a retras temporar producţia regizată de Victor Fleming ce a fost premiată cu opt premii Oscar. Compania WarnerMedia a anunţat faptul că are în plan să readucă filmul pe platforma cât de curând alături de o discuţie cu privire la contextul istoric dar şi o „denunţare” a stereotipurilor rasiste care apar în film.

„«Gone With The Wind» este un produs al timpului lui şi descrie unele dintre rpejudecăţile etnice şi rasiale care erau, din păcate, obişnuite în societatea americană. Aceste descrieri rasiste erau greşite atunci şi sunt greşite acum, şi am crezut că să menţinem acest titlu fără o explicaţie şi o denunţare ale acelor descrieri ar fi iresponsabil”, a declarat un purtător de cuvânt al HBO Max.

Despre ce este vorba în filmul „Pe aripile vântului”

„Pe aripile vântului”, ajuns pe primul loc în topul vânzărilor Amazon, îi are în distrbutie pe celebrii Vivien Leigh, Clark Gable, Hattie McDaniel şi Olivia de Havilland. Din distrbutie face parte şi Hattie McDaniel, prima actriţă de culoare ce a câştigat un trofeu al Academiei americane de film.

Producţia cinematografică este o adaptare a romanului scris de Margaret Mitchell în 1936. Buget filmului a fost unul impresionant pentru vremea aceea aproape 4 milioane de dolari.

În ziua premierei, pe 5 decembrie 1939, „Pe aripile vântului” a avut încasări de aproximativ 1 milion de dolari. A fost primul lung metraj color din istorie, lucru care i-a adus şi unul din cele opt premii Oscar. Producătorii filmului au intervievat aproximativ 1.400 de actriţe de actriţe pentru rolul lui Scarlett O’Hara. În cele din urmă aceştia s-au decis asupra actriţei Vivien Leigh.

Clark Gable, personajul principal al operei cinematografice a fost considerat un sex-simbol al acelei perioade, Vivien Leigh avea să-i distrugă însă reputaţia câţiva ani mai târziu.

Site-ul Amazon prezintă capodopera cinematografică ca „o epopee clasică a sudului american”, a cărei acţiune este plasată în timpul Războiului Civil şi a perioadei de reconstrucţie.

„Pe aripile vântului” a fost clasat de către The American Film Institute pe locul patru între cele mai bune filme americane din toate timpurile, după „Citizen Kane”, „Casablanca” şi „The Godfather”.

Adauga un comentariu