National

Ambasada Turciei la Bucureşti, apel pentru donarea de corturi de iarnă, radiatoare, pături şi generatoare

Publicat: 10 feb. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Ambasada Turciei la Bucureşti apel pentru donarea de corturi de iarnă radiatoare pături şi generatoare
Ambasada Turciei la Bucureşti, apel pentru donarea de corturi de iarnă, radiatoare, pături şi generatoare

Ambasada Turciei la Bucureşti face, vineri, apel pentru donarea de corturi de iarnă, radiatoare, pături şi generatoare. Oficialii turci mulţumesc echipelor româneşti care intervin în provinciile afectate şi care până acum au salvat de sub dărâmături cinci persoane.

„Mulţumim echipei de salvatori români pentru eforturile susţinute! Fiecare viaţă salvată ne bucură enorm şi ne dă speranţă în continuare”, au transmis, vineri, oficialii Ambasadei Turciei la Bucureşti.

Mulţumiri pentru salvatorii români care intervin în provinciile afectate

De asemenea, aceștia au mulţumit şi celor care s-au implicat pentru ajutorarea sinistraţilor şi au făcut donaţii până acum.

„Vă mulţumim pentru sprijinul acordat până în prezent campaniei noastre de ajutorare. Am aprecia în mod deosebit ca, începând de astăzi, din lista comunicată anterior, ajutoarele prioritare să fie cele specificate mai jos.

– Corturi de iarnă

– Radiatoare

– Pături

– Generatoare”, au mai transmis oficialii.

Până acum, echipele de salvatori români care intervin în cele zece provincii afectate de cutremuril de luni au salvat cinci persoane.

Bilanţul deceselor a trecut de 22.700 în Turcia şi Siria, mii de persoane fiind în continuare date dispărute.

Erdogan a declarat vineri că guvernul turc va plăti chiria cetățenilor timp

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat vineri că guvernul turc va plăti chiria cetățenilor timp de un an dacă aceștia nu doresc să stea în corturi.În timpul vizitei sale în orașul Adiyaman din sud-estul țării, Erdogan a declarat din nou că guvernul va reconstrui clădirile prăbușite într-un an.

„Între timp, vom oferi 10.000 de lire turcești (530,92 dolari) cetățenilor noștri. În plus, pentru cetățenii care nu stau în corturi, care nu doresc să stea în corturi, ne vom asigura că se pot muta în unități rezidențiale și le vom acoperi chiria”, a declarat el.

Erdogan a menționat, de asemenea, că, dacă cetățenii speriați preferă să stea în hoteluri, „le putem oferi acestora cazare”, notează CNN.

Comentarii
Adauga un comentariu