Local

Ambasadorul SUA în România va avea o întâlnire cu Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași

Publicat: 13 nov. 2020
Adrian Zuckerman, ambasador SUA în România

Primarul Mihai Chirica va avea o întrevedere cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Excelenţa Sa Adrian Zuckerman. Întâlnirea va avea loc începând cu ora 9.00, marţi, 17 noiembrie 2020, la sediul Primăriei Municipiului Iaşi, în Sala “Vasile Pogor”.

Aflat pentru a doua oară în vizită la Iași în acest an, E.S. Adrian Zuckerman va fi însoțit de o delegație a Ambasadei SUA formată din William O’Connor (Atașat Cultural), Ioana Damian (Specialist Relații Publice) și Lucian Crușoveanu (Specialist Social Media).

Menţionăm că pentru reprezentanţii Mass-Media vor exista oportunități de imagine la începutul întâlnirii, urmate de declarații de presă la finalul întrevederii, cu respectarea tuturor prevederilor sanitare aferente pandemiei de coronavirus.

Demersuri pentru realizarea trenului metropolitan

În cursul zilei de astăzi, 13 noiembrie, primarul Mihai Chirica a trimis o adresă către Compania Națională de Căi Ferate CFR SA – Regionala Căi Ferate Iași prin care invită reprezentanții conducerii companiei la începerea unor discuții tehnice și aplicate despre implementarea proiectului trenului urban metropolitan. În intenția edilului-șef, trenul metropolitan poate deveni o alternativă „verde”, cu mobilitate mare și capacitate de transport semnificativă, pe ruta Antibiotice SA – Păcurari – Gara Nicolina – Socola, care ar putea fi completată prin lansarea unor curse feroviare de călători care să facă legătura între gări şi localităţi apropiate precum Lunca Cetăţuii, Holboca şi Leţcani.

„Zona Metropolitană Iaşi a cunoscut în ultimii ani o dezvoltare puternică și îmbucurătoare, ceea ce a făcut ca deplasările cu autovehicule ale locuitorilor din această zonă către și dinspre Municipiul Iași să crească semnificativ, aspect care a pus însă și mai multă presiune pe traficul rutier. În aceste condiții, având în vedere că reţeaua feroviară existentă are o capacitate de transport suficientă, cred că, împreună cu Consiliul Județean și cu ceilalți primari din Zona Metropolitană Iași, putem să amenajăm și să exploatăm aceste linii de transport. Am încredere că vom găsi deschiderea și colaborarea necesare la CFR, cu atât mai mult cu cât, cu ocazia vizitei de lucru făcute în septembrie în orașul nostru, domnul ministru Lucian Bode a subliniat că proiectul trenului mtropolitan ieșean se numără printre proiectele importante ale Ministerului Transporturilor pentru zona noastră”, a declarat primarul Mihai Chirica.

În aceeași ordine de idei, municipalitatea ieșeană va iniția un parteneriat cu primăriile comunelor învecinate și Consiliul Județean pentru realizarea unor proiecte de infrastructură necesare deblocării traficului rutier spre / dinspre Zona Metropolitană, precum și un program de extindere a sistemui de transport public de calitate la nivel metropolitan, pași fiind făcuți în acest scop prin înființarea Autorități Metropolitane de Transport.

 

Comentarii
  • „Ambasadorul” american se implica în campania electorala a neispravitilor de liberali! Vai de capul gloatei care crede ca votul lor conteaza

  • O fi si campania, dar omul lui Trump a venit cu un scop precis, pana nu i se termina mandatul.
    Este vorba de centrul Iasilor, pe timpuri ocupat complet de evrei.
    Nenea ambasadorul vrea de la primar adeverinta ca centrul Iasilor a fost „ghetou deschis” in timpul Pogromului din 1941. In baza adeverintei vor urma curand cereri de despagubire uriase si noi revendicari de imobile

Adauga un comentariu