WoW!

Amendat cu 5.000 de lei pentru că s-a dus după mâncare. Poliţiştii i-au zis că nu e o necesitate

Publicat: 14 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Amendat cu 5.000 de lei pentru că s-a dus după mâncare. Poliţiştii i-au zis că nu e o necesitate

Un sofer a luat o amenda de 5000 de lei pentru ca a mers cu masina la McDrive. Politistul a fost de neinduplecat chiar si cand acesta i-a explicat ca nu avea mancare acasa.

Uşerul Jinxtor a povestit pe Reddit România că a plătit 5000 de lei pentru „un burger de la McDrive”. Acesta a explicat că abia terminase tura de noapte şi nu mai avea mâncare acasă. Cea mai la îndemâna soluţia a fost fast-food-ul din apropierea locuinţei.

La întoarcere a fost oprit de poliţie. Avea declaraţie pe propria răspundere, însă agentul de poliţie nu a considerat mâncarea de tip fast-food o necesitate şi i-a dat o amendă de 5000 de lei.

Ceilalţi utilizatori care au citit povestea l-au sfătuit să conteste amendă, considerând că este un abuz.

Amendat cu 5.000 de lei pentru că s-a dus după mâncare. Poliţiştii i-au zis că nu e o necesitate

Iată postarea intergrala de pe Reddit:

„Context: Sâmbăta seară am fost la lucru schimbul 3. Duminică dimineaţa ioc mâncare acasă. Am zis să îmi completez declaraţia, să iau maşina şi să merg 2km până la McDrive. Safe and quick. Nu contact cu lumea, plată cu cardu. Dezinfectant în maşină. Am crezut că fac un lucru ok. Mă protejez şi pe mine. Protejez şi pe restul.

Eh, la întoarcere m-a oprit poliţia. Mi-au zis că McDonalds sigur nu reprezintă o necesitate. Le-am explicat că pt mine a reprezentat o necesitate (plus ca mâncarea gătită de mine e mai periculoasă decât Covid-19) şi că mi-am luat toate măsurile înainte să plec.

Nu am reuşit să mă fac înţeles, aşa că m-am ales cu 5000 lei amendă (2500 în 15 zile). În retrospectivă, nu îmi dau seama cât de mult am greşit sau dacă am greşit. Nu ştiu dacă a fost abuz sau nu, dar asta e situaţia. Sunt doar supărat că ştiu că sunt deplasări mai grave care se întâmplă (pietoni par example) care nu sunt sancţionate deloc. O să-mi treacă…but fuuuuckk 5000 lei 🙁

Watch ouţ!

Edit: Mulţumesc de comentarii. Majoritatea spun că a fost vorba de un abuz -> plata 50% amenda + contestaţie.

Pe moment nu mi-am dat seama că e un abuz şi din comentarii îmi dau seama că legea lasă mult loc de interpretări şi probabil nu toţi poliţiştii ştiu cum să o aplice corect”.

Restaurantele de tip drive-in sunt deschise şi pe perioada stării de urgenţă, conform ordonanţei militare nr. 1.

Adauga un comentariu