National

Amenzi în valoare de 3 milioane lei, date de Inspecția Muncii

Publicat: 18 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Amenzi în valoare de 3 milioane lei date de Inspecția Muncii
Inspectoratul Teritorial de Muncă va efectua cercetarea evenimentului în conformitate cu prevederile Legii nr.319/2006 a securității și sănătății în muncă acesta având caracterul unui INCIDENT PERICULOS, după izbucnirea incendiului de la Spitalul Sf. Maria din Iași

Inspecţia Muncii a aplicat amenzi în valoare de 3 milioane de lei, în urma acţiunilor de control desfăşurate în perioada 9 – 14 noiembrie 2020, pentru încălcarea prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă

Astfel, Inspecţia Muncii, prin inspectoratele teritoriale de muncă, a desfăşurat în săptămâna 9 – 14 noiembrie 2020 acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 2,942 milioane de lei, din care 2,809 milioane de lei pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă, conform unui comunicat remis miercuri, 18 noiembrie 2020.

Potrivit instituţiei, au fost depistate 233 de persoane care desfăşurau muncă nedeclarată, au fost aplicate 1.655 avertismente şi au fost dispuse 3.364 de măsuri de remediere a neconformităţilor constatate.

Acţiunile de control efectuate de inspectorii de muncă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020, în scopul prevenirii şi combaterii efectelor pandemiei de COVID-19, centralizate pentru perioada 9 – 14 noiembrie 2020, au avut ca rezultat aplicarea a 870 de sancţiuni contravenţionale, din care amenzi în valoare totală de 133.500 lei. Din 1.675 de angajatori controlaţi, au fost sancţionaţi 628 şi s-au dispus 1.087 de măsuri de remediere a neconformităţilor.

Plan de amenzi pentru polițiști în pandemie

Reprezentanții Sindicatului Europol acuză că la Tulcea a fost impus un plan de amenzi pentru polițiști pe timp de pandemie, pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID de către populație. Cei care nu se conformează vor răspunde cu capul în fața conducerii IPJ.

Acuzații grave lansate de Sindicatul Europol cu privire la unele practici ilegale care se desfășoară în poliția din Tulcea. Astfel, aceștia acuză că în județul din Dobrogea există un „plan de amenzi” în pandemie, iar polițiștii care refuză să-l îndeplinească „vor răspunde cu capul în fața șefului IPJ”.

Sindicaliștii scriu pe rețelele sociale că mesajul șefilor din IPJ Tulcea este unul clar pentru oamenii legii care nu vor să aplice amenzi: „vor plăti cu capul”.

Ei (n.r. – polițiștii) au fost amenințați că dacă nu vor aplica pe zi cel puțin o amendă, vor răspunde cu capul în fața șefului IPJ. Este dovada că unii manageri din Poliția Română se acoperă cu amenzile pe care le aplică polițiștii din stradă. Ce prevenire, ce apropiere față de cetățean?! Trebuie ca polițiștii să îndeplinească «planul de amenzi» ca șefii să aibă ce raporta la minister”, scriu reprezentanții Europol pe Facebook.

Ultima raportare a Ministerului Afacerilor Interne privind amenzile în pandemie este pentru perioada 6-14 noiembrie 2020. În acest interval, au fost aplicate, în total, în țară, 66.821 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.419.512 lei.

Adauga un comentariu