Eveniment-Social

Amenzi în valoare de zeci de mii de lei sunt împărțite în fiecare zi la Iași. Ieșenii nu respectă regulile impuse în pandemie

Publicat: 27 oct. 2020
În urma controalelor, oamenii legii au împărțit zeci de sancțiuni contravenționale
Polițișii ieșeni în timpul unor controale desfășurate pentru a vedea dacă sunt respectate măsurile legate de COVID-19

Politiști, jandarmi, polițiști de frontieră, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, ai Direcției de Sănătate Publică și Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului au verificat mai multe unități comerciale. Au fost împărțite sancțiuni contravenționale, iar controalele vor continua și în perioada următoare

Polițiștii, sub autoritatea Instituției Prefectului, au desfășurat noi acțiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar și în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID-19. La activitățile desfășurate au participat peste 170 de politiști și polițiști locali și au fost verificate 174 de societăți comerciale și 11 mijloace de transport persoane, în total fiind legitimate 618 persoane. În urma neregulilor constatate, pe parcursul acțiunilor au fost date 150 de amenzi în valoare de aproximativ 62.000 de lei, dintre care 149 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. Un tânăr de 28 de ani a fost amendat conform Legii nr. 55/2020, deoarece nu a purtat masca de protecție în timp ce se afla într-o piață din municipiul Iași.

Un bărbat de 39 de ani a fost amendat conform Legii nr. 55/2020, deoarece nu a purtat masca de protecție în timp ce se afla într-o piață din municipiul Iași. Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Controalele vor continua în perioada următoare în tot județul Iași

Polițiștii au făcut și vor mai face controale în toate zonele din județ. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași au transmis câteva recomandări care trebuie respectate în perioada aceasta „Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. Reamintim că, în conformitate cu prevederile Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nr.13/31.08.2020 portul măștii de protecție este obligatoriu pe raza întregului județ, inclusive în spațiile deschise, sancțiunea pentru această abatere fiind cuprinsă între 500 și 2500 de lei”, au precizat reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Iași.

În continuare trebuie respectate măsurile de distanțare socială

În urma pandemiei de coronavirus, cetățenii trebuie să respecte mai multe reguli, printre care și distanțarea socială. În Iași terasele sunt deschise, iar în unele cazuri aceste măsuri nu sunt respectate. De aceea, oamenii legii continuă să desfășoare acțiuni de control și în următoarea perioadă. Cei care sunt prinși încălcând legea pot primi sancțiuni contravenționale, iar în unele cazuri se poate ajunge până la deschiderea unui dosar penal. Până în acest moment, cele mai bune metode de a evita infectarea sunt distanțarea socială și igiena.

Comentarii
  • infractorii zburda nederanjati si slugile fara minte si discernamant numite organele statului fac demonstratii de putinta cu amaratii pe strada ,fara sa ia in calcul absurdul situatiilor ivite din purtarea fara sens a mastii in aer liber !!! penibili ca de obicei fara discernamant propriu si acum se simt de-o importanta maxima in micimea lor fata de oameni onorabili fara tupeul smecherilor care in orasul meu merg linistiti fara masca iar prostimea se uita cu frica dupa idiotii in uniforma !!!!

Adauga un comentariu