Actualitate

Amenzi mari pentru această categorie de români

Publicat: 23 mai 2022
un roman care tasteaza dupa ce a primit mai multe amenzi si are un laptop in fata si un card in mana stanga
Vor fi amenzi de zeci de mii de lei pentru această categorie de români care nu respectă legea

Românii care au venituri mici riscă să ia amenzi mari dacă nu vor respecta regulile privind utilizarea tichetelor sociale date de către statul român. Amenzile vor fi usturătoare și pot ajunge chiar și la 10.200 de lei. Nici operatorii privați nu vor fi feriți de reglementări. Aceștia vor trebui să plătească la rându-le amenzi consistente în cazul în care decid să acorde numerar în loc de produse.

Vă aducem aminte faptul că Guvernul a decis acordarea unor vouchere de 50 de euro pentru procurarea de alimente de către persoanele care au venituri mici.

Amenzi mari pentru românii care nu respectă această regulă

Tichetele sociale acordate de către Guvern vin la pachet şi cu amenzi mari pentru românii care încearcă să fraudeze statul roman. Vorbim despre faptul că cei care nu vor respecta regulile se pot trezi cu amenzi care pot ajunge chiar şi la 10.200 de lei.

Dacă cei care primesc tichetele sociale le utilizează în alt scop decât cel din legislația din vigoare, statul roman va acorda amenzi cuprinse între 1,5 și 2 puncte-amendă. Ordonanţa stabileşte şi cât este punctul de amendă. Concret, un punct de amendă este de 2550 de lei, adică salariul minim brut pe economie. În date, dacă un cetățean folosește necuvenit ajutorul umanitar riscă o amendă cuprinsă între 3.825 și 5.100 de lei.

Situaţia se schimba la 180 de grade dacă cel care primește ajutorul social dorește să schimbe tichetul în numerar. OUG prevede amenzi care încep de la 7.650 de lei și pot ajunge la 10.200 lei.

Vești importante! Persoanele singure sau familiile cu venituri mici, aflate în risc de sărăcie extremă, vor primi tichete sociale pentru alimente de bază și mese calde începând cu luna viitoare și până la sfârșitul acestui an. Cei care nu vor respecta regulile privind utilizarea acestor tichete sociale pot primi amenzi de până la 10.200 de lei.

Nici comercianţii care încerca să fenteze statul roman nu sunt scăpați din ochi de către braţul lung al legii. Dacă unitățile alimentare cad pradă intenţiei de a acorda numerar în schimbul bonurilor, amenzile pleacă de la 7,650 de lei și ajung la 10.200 de lei.

În schimb, unitățile emitente ale tichetelor pot primi amenzi cuprinse între 25.500 și 35.700 de lei (10-14 puncte-amendă) pentru nealimentarea cardurilor, o dată la două luni, cu suma de 250 de lei.

Ce poţi cumpăra cu tichetele sociale date de Guvern

Guvernul Ciucă a decis acordarea a unor tichete sociale în valoare de 50 de euro persoanelor vulnerabile, fără venituri sau cu venituri mici. După lungi discuţii și după săptămâni în care s-a căutat o sursă de finanțare, în cele din urmă s-au stabilit unele criterii de acordare. Tichetele vor avea o valoare de 50 de euro şi vor putea fi folosite pentru cumpărarea alimentelor de bază, dar şi mese calde. Tichetele sociale vor fi acordate începând cu luna iunie, până la sfârşitul anului.

Tichetele sociale se vor emite pe card, vor fi distribuite prin poștă și vor putea fi folosite în magazinele cu POS. Cei care nu au acces la magazine în a căror dotare se afla un POS, autoritățile au transmis că vor fi găsite soluții și că vor colabora cu diverse firme care să livreze alimentele de bază.

Așadar, românii vor primi amenzi mari dacă nu vor folosi corespunzător tichetele sociale pe care statul roman le acordă începând cu luna iunie.
Adauga un comentariu