Actualitate

Ce putem cumpăra cu voucherele de 50 de euro de la Guvern! Marius Budăi oferă explicații

Publicat: 13 apr. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Ce putem cumpăra cu voucherele de 50 de euro de la Guvern Marius Budăi oferă explicații
Guvernul va da vouchere de 50 de euro pentru români pentru a-și cumpăra 6 tipuri de alimente

Marius Budăi, ministrul Muncii oferă noi detalii despre ce putem cumpăra cu voucherele de 50 de euro de la Guvern. Ministrul a vorbit şi despre modul în care statul va distribui ajutorul social. Voucherele vor fi în format fizic, imprimate pe hârtie.

Vă aducem aminte faptul că Ciolacu a anunțat că Guvernul va distribui, odată la 2 luni, vouchere în valoarea de 50 de euro pentru românii cu venituri mici.

Ce putem cumpăra cu voucherele de 50 de euro de la Guvern

Într-un interviu acordat pentru antena3.ro, Marius Budăi a explicat ce putem cumpăra cu voucherele de 50 de euro de la Guvern. Ministrul Muncii a subliniat faptul că românii care vor beneficia de ajutorul menţionat mai sus pot folosi tichetele în hypermarketuri, piețe sau magazine. Oamenii îşi vor putea cumpăra șase grupuri de alimente de bază printre care pâine, cartofi, orez, ulei comestibil, carne de pui și ouă.

„Ne gândim la şase grupe de alimente de bază, este ultima discuție și cred că va rămâne aşa – pâine, cartofi, orez, ulei comestibil, carne de pui și ouă.

Acestea sunt cele şase alimente de bază pe care le vor achiziționa românii cu voucherele. Pot să apară mici ajustări”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Voucherele vor fi de hârtie

În altă ordine de idei, ministrul a transmis şi modul în care vor arăta aceste vouchere. Marius Budăi a menţionat că voucherele vor fi imprimate pe hârtie și nu vor fi pe card. La nivel de distribuție, Budăi a precizat că vor fi mai multe modalităţi. Pensionarii le vor primi prin poștă, prin casa de pensii, iar persoanele cu dizabilități vor primi ajutorul prin ANPIS sau prin DGASPC:

„Dacă vorbim de pensionari, le vom achiziționa și le vom da prin poștă, prin Casa de pensii. Pentru persoanele cu dizabilităţi sunt două posibilități: ori prin ANPIS, dar cred că mai repede prin DGASPC, dacă vorbim de cei cu salariul minim fiecare societate va acorda tichetele”, a mai spus Budăi.

În schimb, copiii vor primi tichetele prin școli. La fel ca la tichetele de masă, operatorii economici nu vor putea da rest în bani.

Sunt scumpiri record la alimente, confirmă ministrul Agriculturii

Sunt scumpiri record la alimente și vor mai fi. Ministrul Agriculturii anunță faptul că acest lucru este inevitabil și consideră că principala cauză a acestor scumpiri este cea a creșterii prețurilor la gaze naturale și la energie. Materiile prime s-au scumpit, iar alimentele la rându-le. Adrian Chesnoiu a afirmat faptul că ministerul încearcă să prindă sumele de bani aferente programelor care derulează pentru a putea să mențină nivelul de producție. Presiunea ar putea fi uriașă dacă scăderea producției vine într-un context în care prețul la gaze naturale și energie electrică a crescut.

” Programele sunt în implementare. Cartofii au fost una din bazele de plecare în analiza făcută când am elaborat bugetul pentru 2022, am alocat 15 milioane de lei pentru producătorii de cartofi, și pentru struguri de masă, zootehnie sau zona vegetală”, a spus ministrul.

Așadar, vom vedea dacă voucherele de 50 de euro date de Guvern vor fi folosite în condiţii optime de cetățeni și dacă vor reprezenta un ajutor real pentru situația în care se află milioane de români.

Comentarii
  • De ce ni se impune numai să cumpărăm numai 6 alimente? Dacă cineva este vegan ce face cu carnea de pui sau ouăle? De ce nu putem cumpara si alte alimente (zahăr malai faina Paste sau altele care ne interesează? ) Bătaie de joc

Adauga un comentariu