International

Americanii vaccinați anti-COVID-19 nu mai trebuie să poarte măști în interior și în aer liber

Publicat: 13 mai 2021
Persoanele vaccinate ar putea renunța la purtatul măștii de protecție în spațiile închise, fiind una dintre variantele discutate de Guvern în ședința care începe la ora 17.00

Persoanele complet vaccinate împotriva COVID-19 nu trebuie să poarte măști sau să practice distanțarea socială, în interior, sau în aer liber, cu excepția anumitor circumstanțe, a anunțat, joi, directorul Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA.

„Dacă sunteți complet vaccinați, puteți începe să faceți lucrurile pe care le-ați oprit din cauza pandemiei”, a spus dr. Rochelle Walensky în timpul unui briefing COVID-19 de la Casa Albă, potrivit CNN.

„Cu toții am tânjit după acest moment în care putem reveni la un anumit sentiment de normalitate”
Walensky a declarat că știința susține noua recomandare conform căreia „oricine este complet vaccinat poate participa la activități în interior și în aer liber – mari sau mici – fără a purta o mască și fără distanță fizică”.

Aceasta a citat trei studii – din Israel și din Statele Unite – care arată că vaccinurile funcționează.

Studiul israelian, care a fost publicat în Jurnalul Asociației Medicale Americane, a arătat că vaccinul a fost 97% eficient împotriva simptomelor COVID-19 și 86% eficient împotriva infecțiilor asimptomatice, la peste 5.000 de lucrători din domeniul sănătății.

Au fost raportate infecții „descoperite” în rândul persoanelor vaccinate în Statele Unite – un număr mic în rândul a peste 117 milioane de persoane din Statele Unite care sunt acum complet vaccinate. Walensky a remarcat faptul că „infecția rezultată este mai probabil să aibă o încărcătură virală mai mică, poate avea o durată mai scurtă și probabil un risc mai mic de transmitere către alții”.

Anunțul lui Walensky are câteva avertismente. Ea a avertizat că persoanele care sunt au sistemul imunitar compromis trebuie să vorbească cu medicii lor înainte de a renunța la măști.

Aceasta a mai spus că „anul trecut ne-a arătat că acest virus poate fi imprevizibil, așa că, dacă lucrurile se înrăutățesc, există întotdeauna șansa să modificăm aceste recomandări”.

Adauga un comentariu