WoW!

Amestecă sare cu oţet alb. De ce să speli geamurile cu acest mix

Publicat: 27 feb. 2020

De multe ori, să speli geamurile, să cureţi tocurile şi ramele ţi se pare o corvoadă. Pe lângă munca pe care o depui, mai trebuie să scoţi şi bani din buzunar pentru a cumpăra produse speciale din magazine. Află că lucrurile nu stau deloc aşa. Pentru a da strălucire ferestrelor, foloseşte cu încredere ce ai prin cămară. Vei vedea că munca ta va fi mult mai uşoară şi vei face şi economie la bani.

1. Amoniacul, pentru o curăţenie de durată
Pentru ferestre care rămân curate mai mult timp, încearcă un amestec de amoniac şi lichid de vase, care depune un strat protector pe suprafaţa geamului. Într-un litru de apă adauga un pahar de amoniac şi aceeaşi doză de lichid de vase. Amestecă bine soluţia, iar apoi înmoaie o lavetă cu care să freci şi să ştergi bine.

2. Alcoolul sanitar elimina urmele de degete
Urmele de degete sau amprentele dispar dacă geamul este şters cu alcool medicinal Cum să procedezi? Diluează alcoolul sanitar în apă şi adăugă apoi câteva picături de uleiuri esenţiale pentru a lăsa în urmă un parfum agreabil. După ce ai şters geamul, nu este nevoie să-l mai clăteşti.

Amestecă sare cu oţet alb. De ce să speli geamurile cu acest mix

3. Cartoful scoate petele dificile
În cazul în care petele sunt vechi şi profunde, încearcă să le elimini folosind o felie de cartof crud. Freacă bine pata şi aşteaptă câteva minute până ce urmele lăsate se usucă. Şterge-le apoi cu o soluţie formată din alcool sanitar şi apa.

4. Oţetul alb şterge picăturile de calcar
Ferestrele care se afla în apropierea chiuvetei din bucătărie sau baie se pot murdări de pete de calcar. Îţi vine în ajutor oţetul alb! Diluează jumătate de litru de oţet într-un litru de apă. Vaporizează pe geam şi şterge-l apoi cu o cârpă care nu lasa scame.

5. Sarea elimina aspectul mat
De multe ori, geamurile, mai ales cele de la balcon şi bucătărie, au un aspect mat, din cauza prafului, a aburilor, a picăturilor de ulei sau grăsime. Aceste urme ies dacă foloseşti sare grunjoasa. Dizolvă sare grunjoasa în oţet alb şi apă şi freacă geamurile cu un burete uşor abraziv.

Amestecă sare cu oţet alb. De ce să speli geamurile cu acest mix

6. Uleiul de busuioc alunga muştele
Folosind ulei esenţial de busuioc vei alunga muştele care nu vor mai lăsa urme de murdărie pe geamuri. Nu trebuie decât să adaugi câteva picături de ulei de busuioc într-un recipient în care ai turnat oţet alb. Oţetul va îndepărta mizeria şi va degresa geamul, iar busuiocul va alunga pe viitor muştele şi alte insecte nedorite.

7. Bicarbonatul înlătura petele de vopsea
Dacă geamul este pătat cu vopsea care s-a întărit foloseşte o soluţie formată din 250 ml de apă fierbinte şi o lingură de bicarbonat de sodiu. Înmoaie o cârpă în această soluţie şi freacă pata de vopsea până o îndepărtezi.loading...

Adauga un comentariu