Actualitate

Analistul politic H.D. Hartmann, despre dezastrul economic din Europa, la BZI LIVE: „Este clar spre ce ne îndreptăm” – VIDEO

Publicat: 19 aug. 2022
H.D. Hartmann dezastrul economic din Europa
H.D. Hartmann a discutat despre criza economică spre care se îndreaptă Europa

Vineri, 19 august 2022, în Studioul BZI LIVE a fost programată o nouă ediție ce l-a avut în prim plan pe H.D.Hartmann, jurnalist, analist politic și profiler. Alături de cunoscutul invitat s-a discutat despre dezastrul economic din Europa.

Hartmann a precizat că este extrem de clar spre ce se îndreaptă Europa, spre o criză economică enormă.

Ce spune H.D. Hartmann despre dezastrul economic din Europa

Jurnalistul H.D. Hartmann a transmis că Europa se află într-un dezastru economic, dar se îndreptă spre o criză fără precedent. recesiune nu va dura doar în această iarnă, ci va fi mult timp de acum încolo. Profilerul susține că în momentul de față toată lumea așteaptă o simplă mișcare și începerea negocierilor de pace.

„Este clar că ne îndreptăm către o criză economică, văd datele. Recesiunea nu este dacă se va întâmpla, ci când. Minciuna cu resursele ieftine s-a terminat. Germania trebuie să cumpere de acum la preţ de producător. Producătorul de gaz european este Rusia. Dacă nu ai gaz, nu ai curent electric, iar atunci nu îţi merg spitalele vom muri în case. Este infrastructura critică. La fel şcolile, laboratoarele de cercetare. Dacă nu aveau gaz ieftin, Germania nu producea Mercedes. S-a redus preţul de producţie şi așa au acaparat piaţă. Au venit după japonezii pe aceeaşi formă, pentru că era gazul ieftin. Rusia era înnebunită să vândă gazul că nu avea reţete fiscale. Germania a fost fericită şi a importat sclavi. Germania s-a construit pe braţele românilor şi a străinilor, nu pe braţul german. Uite că din nefericire afacerea a căzut. Acum ne îndreptăm cu capul înainte, cu viteză, spre un zid gros. Criza gazelor nu va fi doar în iarna asta, ci de acum încolo mult timp. Ţeava spaniolă nu salvează Franţa, că nu va face o nouă reţea de țeve. Toţi aşteaptă să înceapă tratatele de pace şi cineva să clipească. Dar ei trăiesc într-o lume paralelă. De aia îşi permite Ucraina să încalce toate valorile europene, că ea nu există în acest război. Toată lumea împinge Ucraina să vorbească cu Putin că toţi vor gazul, indiferent de preţ. Negocierea măririi preţului se aşteaptă. Zelenski ştie. Erdogan i-a zis să vină în Turcia şi să facă pace cu Putin. El ştie că nu e războiul lui şi i-a zis că până ce nu părăsesc ruşii toate teritoriile Ucrainei nu se negociază. SUA nu este gata să negocieze, asta este genialitatea jocului. Zelenski nu are nicio putere”, a transmis H.D.Hartmann, în Studioul BZI LIVE.

H.D. Hartmann: „Ajutorul militar trimis Ucrainei s-a redus cu 90 la sută”

Analistul politic trage un serios semnal de alarmă la BZI LIVE. H.D. Hartmann susține că românii vor îngheța de frig în propriile case din cauza guvernanților care nu iau decizii în interesul cetățenilor. De asemenea, incisivul invitat susține că ieri, 18 august 2022, Rusia a tăiat o parte din gazul pe care-l livra României, iar în prezent prețul acestuia a crescut cu 20 la sută.

Hartmann încearcă să trezească întreaga clasa politică și le comunică să acționeze acum, cât nu este prea târziu.

„Ajutorul militar şi european s-a redus cu 90 la sută. În afară de SUA, Europa nu mai trimite nimic. S-a transmis Rusiei că nu se mai ajută Ucraina. Ne apropiem de o criză uluitoare. Aş sfătui instituţiile statului să cumpere un ceai să vină la mine şi să discutăm foarte serios. Aveţi instrumentele de a răspunde la şantajul rusesc. Dar voi aveam o mentalitate de hoardă şi nu vă uitaţi la interesele naţiunii. Frigul din casele oamenilor din România este responsabilitea conducerii, nu a NATO. Vi s-a oferit soluţia. Va fi vina voastră şi se ştie cine e de vină şi ce mesaje au fost refuzate să fie primite. Bunăstarea poporului român nu stă în Bruxelles, ci la Bucureşti. Responsabilitatea poporului român se afla în mâinile şefilor de la Capitală. Este nevoie de curaj şi mare inteligență. Primul semnal a fost dat ieri, gazul rusesc a fost tăiat. Ungurii au ajuns la 120 la sută gaz înmagazinat. Nu mai staţi aplecaţi să aşteptaţi ce zice Bruxelles. Atrag serios atenţia, că după tăierea gazului de ieri pentru România, astăzi gazul s-a scumpit cu 20 la sută. Mai aveţi o ţeavă care merge. Dacă se taie şi aia, producţia internă nu asigura şi veţi fi obligaţi să cumpăraţi la un preţ de 7 ori mai mare. Este vorba de viitorul copiilor tăi, interesele naţionale. Mă interesează românii mei, oamenii mei”, a conchis jurnalistul, în exclusivitate pentru BZI LIVE.

Astfel, H.D. Hartmann susține că dezastrul economic în care se află Europa este abia la început, ce e mai greu de abia acum urmează.
Comentarii
Adauga un comentariu