Actualitate

Analistul politic, profilerul și jurnalistul H.D.Hartmann: „Transformare a războiului din Ucraina”

Publicat: 21 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Analistul politic profilerul și jurnalistul H.D.Hartmann Transformare a războiului din Ucraina
Jurnalistul H.D.Hartmann

Este o transformare a războiului, în primul rând din punct de vedere strategic, pentru că avem în față o imensă armată care se va lupta pentru așa-zisa menținere a teritoriului național rus, deoarece acele referendumuri au două efecte. Primul efect este că teritoriile secesioniste vor fi pentru câteva ore republici independente. Lugansk și Donețk sunt deja proclamate independente și sunt recunoscute de către o singură țară, Rusia, dar celelalte, Herson și Zaporojie, vor deveni pentru câteva ore independente, ca apoi Duma de Stat să accepte cererile acestor republici așa-zis independente de a se integra în teritoriul Federației Ruse. Din acel moment, războiul s-a transformat și orice replică militară a Ucrainei și a NATO, orice ajutor militar pe care NATO îl va da Ucrainei pentru recuperarea acelor teritorii va fi considerat atac direct la adresa teritoriului Federației Ruse, iar de la mobilizare parțială până la mobilizarea generală nu mai este decât un pas.

În același timp, Duma de Stat, ieri, a introdus trei legi care nu au mai existat de pe timpul lui Stalin și de pe timpul celui de-al doilea Război Mondial. Acestea se referă la sancționarea oricărui soldat sau ofițer al armatei ruse care se predă voluntar, lasă intact armamentul în momentul retragerii fără al îl distruge sau nu face eforturile până la sacrificiul suprem de a opri înaintarea dușmanului pe linia de front. Aceste trei legi au fost date de către Stalin din cauza faptului că armata germană a avut un succes deosebit în a ocupa teritoriile URSS, unde soldații ruși, foarte slab pregătiți militar și-au părăsit posturile și au fugit. Iată că Putin le reintroduce ca forma de presiune maximă pe comandaţii Armatei Roşii de astăzi.

Din acest moment, transformarea acestui război va aduce la ușa noastră, în fața casei noastre, această barbarie. În momentul în care are loc mobilizare parțială și în momentul în care noile granițe ale Federației Ruse se rescriu, orice tentativă a Ucrainei de recuperare a acestor teritorii va fi considerată de către Moscova drept acțiuni militare îndreptate împotriva să, iar războiul, din punctul de vedere al lui Putin, se transformă dintr-un război de recuperare de teritorii într-un război de apărare națională. Această diferență de concept militar ne duce spre folosirea oricărui tip de armament. În momentul în care spui că este vorba de un război de apărare națională, atunci ai dreptul să te aperi cu orice ai la îndemână, iar aici intrăm în spațiul armamentului nuclear, un spațiu în care Rusia excelează cu amenințările și cu șantajul. Niciodată lumea nu a fost într-un pericol mai mare decât astăzi, atunci când Vladimir Putin ne declară că va folosit tot instrumentarul militar pe care îl are la dispoziție pentru a apăra teritoriul național.

Până când nu va prinde batalioane NATO pe teritoriul său, Vladimir Putin nu va transforma conflictul deja existent într-un război cald cu alianţa transatlantică. Dar din punctul de vedere al localizării conflictului, Vladimir Putin transmite Ucrainei, prin declaraţia din această dimineaţă, că dacă armatele ucrainiene se apropie de granițele Federației Ruse, care vor include cele patru regiuni secesioniste, în acel moment se va considera un atac asupra teritoriului național. Ca atare răspunsul sau va fi devastator. Este o schimbare radicală de analiză care, la nivel geopolitic și geostrategic va pune foarte mari probleme.

Adauga un comentariu