Actualitate

Anca Dragu a lăudat Guvernul Adrian Năstase: „Cel mai performant guvern este şi cel care ne-a dus către aderarea la Uniunea Europeană!“

Publicat: 18 apr. 2021

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat că formaţiunea din care face parte, USR PLUS, îşi doreşte să construiască şi să implementeze programul de guvernare actual fără să existe fragmentări în guvernare.

Anca Dragu a dat ca exemplu guvernul condus de Adrian Năstase, de la începutul anilor 2000, care a avut continuitate. Ulterior, Dragu a făcut precizări pe Facebook cu privire la sensul declaraţiei sale.

„Declaraţia mea nu s-a referit la performanţa în sens economic sau politic, aşa cum se interpretează în spaţiul public, ci la lungimea mandatului, şi făceam o pledoarie pentru stabilitatea miniştrilor la conducerea ministerelor pentru măcar 4 ani. De altfel, aşa începea pledoaria mea şi este mai mult decât clar la ce „performanţă” m-am referit: ”În momentul în care se schimbă miniştrii, ministerele devin destul de greoaie şi reactive. Ai nevoie de această continuitate. Să amintim că cel mai performant guvern este….”

Nu aveam cum să mă refer la performanţa politică în interesul cetăţenilor, pentru că eu consider – şi s-a dovedit în justiţie – că acel guvern a fost unul fără integritate, cu oameni care au plătit deja pentru corupţie, care a acţionat cu aroganţă, motiv pentru care şeful acelui guvern a pierdut alegerile”, a scris, duminică, pe Facebook, Anca Dragu.

Anca Dragu: „Vrem să aplicăm programul de guvernare“

Întrebată duminică, la Prima TV, dacă USR PLUS ia în calcul ieşirea de la guvernare, Anca Dragu a declarat că România are nevoie de un program coerent de guvernare pe patru ani.

„Noi suntem aici să construim. Noi vrem să aplicăm programul de guvernare în care credem, pe care l-am construit. Avem sute de membrii care au contribuit la acest program şi credem că România are nevoie de un program coerent de guvernare pe patru ani. De fapt, întotdeauna am insistat, personal, pentru evitarea fragmentărilor la guvernare, fie că vorbim de un minister sau de un guvern întreg. Pentru că politicile publice fragmentate nu duc la rezultate.

Ştim bine că ministerele, în momentul în care se schimbă miniştrii, ministerele devin destul de greoaie şi reactive. Ai nevoie de această continuitate. Să amintim că cel mai performant guvern este şi cel care ne-a dus către aderarea la Uniunea Europeană, a fost guvernul de la începutul anilor 2000, Guvernul condus de Năstase”, a declarat Anca Dragu.

Așteaptă negocierile dintre PNL și USR PLUS

Întrebată de ce consideră că Guvernul Năstase este un model, Dragu a explicat că s-a referit la continuitate, Guvernul Năstase având un mandat de 4 ani.

„Nu este vorba despre un model, spuneam de continuitate şi este foarte important să ai un program foarte bine structurat şi să ai şansa să îl implementezi pentru că aceste schimbări, aceste rupturi de ritm, astea nu fac bine implementării politicilor economice şi sociale şi în cele din urmă ne trezim că avem foarte multe decalaje, dacă ne comparăm cu ţările europene, în toate domeniile: educaţie, sănătate, infrastructură.

Asta este una dintre explicaţii. Vrem să construim, vrem să avem şansa să punem în aplicare acest program de guvernare, dar nu oricum. Noi vrem să ne aşezăm la masa discuţiilor, asta cred că ar face orice om politic responsabil”, a declarat Anca Dragu.

Comentarii
 • Greu de inteles… indifirent de guvern intra oricum. Asa a fost conjuctura atunci… UE ne-a vrut. Nici un merit guvernului de atunci… hai sa fim seriosi.
  Duduia asta nu prea intelege nimic. Cum o fi ajuns in fruntea senatului…. ma intreb.

 • Nu cred ca se pot compara nulitatile Iohanis,Catu,Orban, Turcan,etc.cu A.Nastase. Meritul este clar al lui A.Nastase,nu poti sa spui altceva.Cand este unul mai rasarit,merge la puscarie.Piedicile acestei tari din ultimii 20 de ani se numesc Basescu-Petrov si Iohanis ceva case.

 • Rau a mai ajuns Romania daca nu poate da nimic mai bun decat Iliescu si sleahta lui. O MARE dezamagire. Lumina de la capatul tunelului? Din ce in ce mai departe!

 • Sant cateva oite psd iste pe care nu le pot intarca,mesteca pe unde pot un kakat auzit la haznaua 3,pai oitelor lui Nastase i se spune 7 case,psd este si a fost cea mai grava boala a romanilor santem in coada Europei din cauza oamenilor ca Nastase,Iliescu si tuturor baronilor psd.Psd Ciuma Rosie

 • Unii s-au obisnuit sa raspunda, asa cum facea intr-o sceneta F.Piersic,la toate raspunsul era castravete,numai ca actualii raspund PSD.Daca le vine nevasta tarziu acasa,de vina este PSD,daca sunt prosti, de vina este PSD.Iohanis le da tonul,iar ei repeta ca la meditatii pentru case;Peseedee!

 • Escrocul imobiliar Iohannis a avut 7 case, 2 le-a pierdut în instanță, inclusiv 300 000 euro încasați ilegal de la raiffeisen, bani pe care tot uită să-i returneze statului de câțiva ani.

  Economia a fost făcută praf de rapandulele Securității care guvernează de aproape 2 ani, iar Parlamentul cu majoritate securistă a ajuns o anexă a serviciilor secrete, asta în timp ce trăiți într-un stat cvasi-totalitar condus de securiști inepți.

 • Unii dintre noi gandesc cu curul si voteaza psd de 30 de ani,cu asa semeni te poti compara cu Albania da nu pentru mult timp.Nastase e un fost puscarias mort dpdv politic!

 • Fiecare va ramane in istorie cu ce a facut pentru Romania;Iohanis cu ghinion ,geaca rosie, palton aruncat pe capota ,sezut la Masa tacerii, ski,etc.,A.Nastase cu intrarea in NATO si UE.In rest vorbe goale.

 • Nu știu istoria ce va scrie.Eu nu pot uita că acei ani au fost cumpliți din p.d.v. economic.Si mai țin minte câteva dosare.6 case.zambaccian.trofeul calității dare de mită.termopanul.oule de la corbu.trafic de influență.obstructionarea justiției.sinuciderea de la 10 cm.vaporul chinezesc si multe altele.Si a făcut 2 ani de pârnaie fara să înapoieze un leu

Adauga un comentariu