National

Anca Dragu nu l-ar urma pe Dacian Cioloș dacă demisionează din USR

Publicat: 26 mai 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Anca Dragu nu l-ar urma pe Dacian Cioloș dacă demisionează din USR
Anca Dragu pare că nu l-ar urma pe Dacian Cioloș dacă acesta ar demisiona din USR

Tot mai multe surse îl dau pe Dacian Cioloș ca demisionar din USR și implicat într-un nou proiect politic, iar asupra acestei teme a răspuns Anca Dragu. Fostul președinte al Senatului României a precizat că nu știe dacă l-ar putea urma pe fostul președinte al USR.

Vă aducem aminte faptul că Dacian Cioloș s-a întâlnit la Bruxelles cu mai mulţi nemulțumiți din USR. Aceștia au discutat despre posibilitatea de a porni împreună un nou proiect politic, rival cu USR.

Anca Dragu, declarații despre Dacian Cioloș şi demisia din USR

Întrebata de jurnalişti ce părere are despre o eventuală demisie a lui Dacian Cioloș din USR, Anca Dragu a menţionat faptul că fostul lider este un om valoros. Aceasta şi-a exprimat încrederea că Cioloș îşi va continua activitatea politică și că în aceste momente USR traversează o perioadă mai dificilă în care partidele nu se uită suficient de mult la situația economică din România. Fostul președinte al Senatului a vorbit și despre faptul că toate partidele ar trebui să lase orgoliile şi să colaboreze:

” Este greu de spus. Nu poți merge într-o zonă pe care nu o știi, trebuie discutat ce proiect se poate face, care-i direcția. Nu aș merge în orice fel de proiect. Cu siguranță că trebuie să avem un proiect serios, un proiect liberal, de orientare europeană, un proiect care să fie și foarte cinstit cu oamenii și pentru oameni”.

Anca Dragu critică USR despre care a spus că ”avea aceste principii”, iar Cioloș și-a dat demisia pentru că europarlamentarul avea o viziune de extindere și deschidere a partidului. Este bine de menţionat faptul că Anca Dragu a fost implicată în mai multe scandaluri în perioada în care deținea șefia Senatului României. Aceasta a fost revocată din funcție după ce USR a ieșit de la guvernare.

Cătălin Drulă, reacție la o posibilă demisie a lui Dacian Cioloș din USR

Președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a anunțat că o să candideze la următorul congres al formațiunii politice. Președintele interimar a menţionat faptul că ar fi regretabil că Cioloș să demisioneze din USR:

E o chestiune lipsită de sens. În momentul de față, toate energiile ar trebui să se coaguleze în acest proiect, care este casă bună a tuturor celor care vor să construiască o alternativă liberală, democratică, profesionistă, în România. Să pleci acum, pe modelul ăsta al foștilor lideri care pe sfârșit de carieră își mai fac un proiect de vanitate și practic să dai o mână de ajutor acestui sistem securisto-socialist este o eroare strategică majoră, după părerea mea, dar fiecare răspunde pentru acțiunile sale politice”, a explicat liderul interimar al USR.

Din aceste considerente vom vedea dacă Anca Dragu va rămâne în USR s-au îl va urma pe Dacian Cioloș care multe surse îl dau deja plecat din USR. Oricum, alături de Cioloș sunt așteptați zeci de membri, parlamentari, primari, viceprimari, să își prezinte demisiile.

Comentarii
Adauga un comentariu