Cancan ultimă oră

Anca Lungu face cele mai gustoase sarmale fără carne. „La cererea multora dintre voi postez rețeta mea”

Publicat: 26 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Anca Lungu s-a numărat printre cele mai apreciate prezentatoare TV din România. Aceasta a decis în urmă cu câţiva ani să se retragă din lumina reflectoarelor, iar în prezent se ocupă mult mai mult de pasiunea sa pentru bucătărie. Recent, aceasta a publicat o reţetă de sarmale gustoase fără carne.

După un contract de 15 ani cu Antena 1, Anca Lungu a plecat din televiziune, în aprilie 2018. Frumoasa şatenă s-a îndrăgostit de un grec, cu care şi-a întemeiat o familie în Franţa.

Prin intermediul blogului său, aceasta comunică cu fanii săi, iar pentru că este pasionată de gătit, aceasta le transmite diferite idei pentru cele mai gustoase preparate.

„Prințesa Polonic” aşa cum s-a intitulat în mediul online, a postat o rețetă specială de sarmale, potrivită pentru cei care nu consumă carne sau își doresc să nu pună prea multe kilograme de sărbători.

Pentru mine, sunt cele mai delicioase sarmale din lume

„La cererea multora dintre voi postez rețeta mea de sarmale. Indiferent că e post sau Crăciun, sarmalele mele sunt fără carne, așa le prefer, deși uneori adaug în oală, pentru un plus de gust, câteva bucăți de bacon afumat. Rămâne la alegerea fiecăruia. Aș mai adăuga că pentru mine sunt cele mai delicioase sarmale din lume și că îmi amintesc de mesele de sărbătoare din căsuța bunicii Adriana care făcea tot timpul sarmale simple cu orez și legume, așa cum am mai spus, cele mai bune din lume!

  • 500 de grame de orez cu bobul rotund
  • 2 cepe mari tocate mărunt
  • 4 morcovi rași
  • 1 fir de praz tocat mărunt
  • 1 ardei gras tocat mărut
  • 1 legătură de mărar tocat
  • 50 ml ulei de măsline extravirgin
  • 1 litru de pastă de roșii
  • 3 verze proaspete sau murate (după preferință)
  • foi de dafin
  • boabe de piper
  • sare
  • piper negru măcinat

Ce trebuie să faceți?

„Într-o tigaie încăpătoare căliți în ulei de măsline ceapa, morcovul, prazul și ardeiul preț de 5 minute. Adăugați orezul spălat, sare și piper măcinat și mai sotați încă 10 minute. La final, adăugați 200 de ml de pastă de roșii, mărarul tocat, amestecați și dați tigaia deoparte.

Dacă ați optat pentru varza proaspătă, puneți apă cu sare la fiert într-o oală încăpătoare și opăriți pe rând căpățânele de varză după ce le-ați scos cotorul. Eu le-am lăsat cam 20-25 de minute pe fiecare. Dacă folosiți varza murată, puneți-o în apă rece cu o oră înainte de utilizare. Desfaceți cu grijă foile de varză, fie că vorbim de varza opărită sau cea murată și începeți procedeul lung de ambalare’ a sarmalelor. Puneți câte o lingură de umplutură pe fiecare frunză sau jumătate de frunză de varză (în funcție de mărime) și rulați frunza până la jumătate.

Aduceți capetele frunzei rulate în interior și rulați din nou până la capăt. După ce ați terminat de rulat toate sarmalele, tocați mărunt resturile de varză și împărțiți-le în două. Puneți jumătate din cantitatea de varză tocată pe fundul oalei în care veți fierbe sarmalele. Adăugați boabe de piper, foi de dafin și presărați sare și piper”, a transmis fosta prezentatoare TV pe site-ul ei, www.printesapolonic.ro.

Adauga un comentariu