International

„Anchetarea familiei Biden”, printre primele priorităţi ale republicanilor, după ce au obținut majoritatea voturilor în Camera Reprezentanţilor

Publicat: 18 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Anchetarea familiei Biden printre primele priorităţi ale republicanilor după ce au obținut majoritatea voturilor în Camera Reprezentanţilor
Republicanii, într-o conferinţă de presă, au anunţat care vor fi priorităţile pentru următoarea perioadă

După ce au obţinut majoritatea voturilor în Camera Reprezentanţilor, republicanii, într-o conferinţă de presă, au anunţat care vor fi priorităţile pentru următoarea perioadă. Aşadar, prima prioritate a acestora este „anchetarea familiei Biden”. Republicanii îl acuză pe actualul preşedinte că şi-a folosit influenţa, când era vicepreşedinte, pentru a ajuta afacerile fiului său, Hunter Biden.

Alegerile din SUA pentru Congres au fost foarte importante pentru actualul preşedinte, care a fost ales datorită spijinului comunităţii afro-americane pe care a încercat să o mobilizeze din nou în ultimele zile. Donald Trump a făcut să crească suspansul în legătură cu o posibilă anunţare a candidaturii sale la scrutinul prezidenţial din 2024.

Prioritățile republicanilor după alegeri

Republicanii au adus acuzaţii şi fiului preşedintelui, Hunter Biden, învinuindu-l de evaziune fiscală şi fraudă. Acesta este investigat de autorităţile federale, însă, deocamdată, nu a fost pus sub acuzare.

„Rolul președintelui în îmbogățirea familiei sale este, într-un cuvânt, un abuz la cel mai înalt nivel. Vreau să fiu clar: îl investigăm pe Joe Biden, pe acest lucru ne vom concentra în viitorul Congres”, a declarat James Comer, care va preluă rolul de preşedinte al Comisiei de Supraveghere din Camera Repezentanţilor.

Avocatul lui Hunter Biden, Christopher Clark, a declarat că Hunter Biden nu doreşte să comenteze anunţul republicanilor.

Însă, reprezentaţii Partidului Democrat l-au catalogat pe James Comer drept „apărătorul lui Trump ale cărui acuzaţii false sunt doar un exerciţiu politic menit să-l denigreze pe preşedintele Biden”

La Casa Alba, Ian Sams, purtătorul de cuvânt, a anunţat că ancheta este motivată politic.

„În loc să lucreze alături de preşedintele Biden pentru gestionarea problemelor importante pentru poporul american, precum micşorarea preţurilor, republicanii din Congres au ca prioritate atacarea preşedintelui în baza unor teorii ale conspiraţiei care au fost de mult infirmate”.

Fiul preşedintelui Biden, Hunter Biden şi compania să a avut venituri de 11 milioane de dolari, între 2013 şi 2018, ca urmare a serviciilor de consultanţă pe care fiul preşedintelui le-a acordat unei companii ucrainene, care, acum, este acuzată de corupţie, şi unui om de afaceri chinez, acum acuzat de frauda.

Alegerile din SUA

Recent, în Statele Unite ale Americii au avut loc alegerile pentru Congres, care sunt cruciale pentru următorii ani de mandat ai actualului preşedinte Jos Biden. În joc au fost 435 de posturi de deputat federal, 35 de fotolii senatorialr, 36 funcţii de guvernator statal, poziţii executive şi judiciare la nivel local şi statal.

Atunci, Preşedintele Joe Biden a îndemnat americanii să meargă la urnele de vot să apere democraţia.

„Astăzi (n.r. 8 noiembrie) suntem într-un punct de cotitură, ne aflăm într-unul dintre acele momente care apare la fiecare trei sau patru generații. O simțim în oasele noastre că democrația noastră este în pericol și știm că e vremea ca tu să o aperi, să o păstrezi, să o protejezi, să o alegi. Va modela cum vor arăta următoarele două decenii. Democrația este pe buletinul de vot. Violența politică și intimidarea sunt în creștere în toată America. Și vă amintiți de 6 ianuarie, când mulțimea furioasă a luat cu asalt Capitoliul SUA, a atacat forțele de ordine, a vânat oficiali aleși și a ridicat o spânzurătoare pentru a-l spânzura pe vicepreședintele Pence. Cine naiba se cred? Oameni buni, nu uitați, puterea este în mâinile voastre”, a declarat Joe Biden.

După aceste alegeri s-a reinoint întreaga Cameră a Reprezentanţilor şi o treime din Senat. Republicanii, după ce au obținut majoritatea în Camera Reprezentanţilor, au anunțat care le sunt proritățile.

Adauga un comentariu