Cancan

Andreea Bănică, diagnosticată cu diastază. Ce simptome a avut artista

Publicat: 11 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Andreea Bănică diagnosticată cu diastază. Ce simptome a avut artista
Andreea Bănică suferă de diastază, o afecțiune întâlnită frecvent la femeile care au copii

Îndrăgita artistă Andreea Bănică a povestit că a fost diagnosticată cu diastază, o afecțiune des întâlnită la femeile care au copii. Printre simptomele acestei afecțiuni se numără senzațiile de balonare, arsurile stomacale, tulburările de tranzit intestinal sau incontinența urinară. Andreea Bănică le-a spus fanilor că nu se va opera pentru a scăpa de diastază, însă nu pentru că i-ar fi frică de intervenția chirurgicală.

Artista în vârstă de 43 de ani este din ce în ce mai activă în mediul online și împărtășește cu cei care o urmăresc și îndrăgesc diferite momente din viața ei. Andreea Bănică a vorbit de curând despre o afecțiune care îi dă bătăi de cap de multă vreme. Cântăreața a dezvăluit să suferă de diastază, o afecțiune întâlnită frecvent la femeile care au copii, ce constă în separarea parțială sau completă a mușchilor abdominali drepți în timpul sarcinii.

Andreea Bănică, diagnosticată cu diastază

Printre simptomele diastazei se numără senzațiile de balonare, arsurile stomacale, tulburările de tranzit intestinal, incontinența urinară, dar și disconfortul în practicarea anumitor activități cotidiene. Această afecțiune devine o reală problemă după naștere în rândul multor femei, iar Andreea Bănică se numără printre ele. Deși este adepta sportului și a stilului de viață sănătos, artista spune că tot are probleme din cauza diastazei, simțindu-se mai mereu balonată.

„Am remarcat că în urma efortului pe care îl depun, în urma dietelor pe care le țin și a mâncatului sănătos, a sportului nu se rezolvă problema abdomenului. Și mai tot timpul mă simțeam umflată. Și mă simt și acum, și balonată. E o mică umflătură în partea de jos a abdomenului ceea ce este deranjant pentru mine făcând atâta efort pentru a arăta cât mai bine. Mi s-a părut dubios și atunci am consultat un doctor.

Medicul mi-a dat o recomandare pentru a face o ecografie de părți moi, iar în urma acesteia a rezultat această diastază. Nu este una mare, este una micuță, însă este deranjantă pentru mine. Nu-mi place să văd acea umflătură acolo, în permanență și dacă beau apă. Fiind o diastază mică nu o să recurg la operație prea curând”, a povestit Andreea Bănică pe pagina de Instagram.

Experții în sănătate spun că pe lângă intervențiile chirurgicale, există și alte tratamente care pot ameliora această problemă, printre care se numără kinetoterapia sau electroterapia.

Artista nu vrea să se opereze

Andreea Bănică a povestit totul în fața fanilor despre problemele de sănătate pe care le are, cât și despre modul în care a aflat acest lucru, însă ceea ce a atras atenția tuturor este că artista trebuie să se opereze pentru a scăpa de această afecțiune.

Deși este nevoie de o intrvenție chirurugicală, Andreea Bănică se teme de acest pas, explicând că este o operație destul de grea, pe care nu o să o facă decât atunci când o să fie cazul, așa că până atunci alege să trăiască frumos și fericită, la fel ca până acum.

Cu ce probleme se mai confruntă Andreea Bănică

Diastaza nu este singura problem despre care artista a vorbit în mediul online. În urmă cu câteva săptămâni, Andreea Bănică se plângea că nu mai poate simți mirosurile. Artista a spus că după ce a intrat într-o parfumerie, nu a putu simți niciun miros, iar mai apoi i s-a făcut rău.

„Mi se întâmplă ceva dubios. Sunt mega tristă. Nu mai suport parfumurile, mirosurile. Am intrat acum într-un magazin de cosmetice și am ieșit subit. Nu știu ce se întâmplă și cum pot remedia această problemă. Mi se face rău subit. Dacă aveți vreo idee despre ceea ce pățesc, vă rog să îmi spuneți ce se întâmplă. Nu mai pot să mă dau cu parfum, cu creme cu parfum, nimic”, a mai explicat Andreea Bănică în mediul online.

Adauga un comentariu