Actualitate

Andreea Moldovan a făcut prima declaraţie după ce a fost demisă, împreună cu Vlad Voiculescu de premierul Florin Cîțu

Publicat: 14 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Andreea Moldovan a făcut prima declaraţie după ce a fost demisă împreună cu Vlad Voiculescu de premierul Florin Cîțu
Andreea Moldovan a făcut prima declaraţie după ce a fost demisă, împreună cu Vlad Voiculescu de premierul Florin Cîțu

Fostul secretar de stat din Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a avut prima declaraţie după ce a fost demisă de Florin Cîțu. Decizia premierul a venit la pachet şi cu demiterea lui Vlad Voiculescu.

În cursul zilei de miercuri, 14 aprilie 2021, premierul Florin Cîțu a decis să îi demită pe Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății dar şi pe Andreea Moldovan, secretar de stat în MS.

Ce spune Andreea Moldovan după ce a fost demisă de premierul Florin Cîțu

Într-o reacţie scurtă, Andreea Moldovan a explicat faptul că decizia de demitere a acesteia de către premierul Florin Cîțu este o decizie care trebuie respectată. Aceasta a completat cu faptul că, după ce va părăsi Ministerul Sănătății, se va întoarce la spitalul de unde a plecat. De altfel, Andreea Moldovan este medic primar de boli infecțioase și medic specialist epidemiolog.

În urmă cu aproximativ 10 ani, Andreea Moldovan a revenit în România după un stagiu de 3 ani în Elveția, iar după întoarcerea în țară a lucrat într-un spital privat din Brașov

Andreea Moldovan a provocat scandalul care a dus la demiterea acesteia după ce, fără ştiinţa premierului şi a altora din minister, a semnat un ordin care aduce modificări în carantinarea localităţilor.

Ordinul este unul care ar fi ilegal, susţin mai multe voci printre care şi avocatul Gheorghe Piperea, care consideră că ilegalitatea vine de la faptul că un secretar de stat, fie el cu drept de semnătură nu poate să semneze un document ce aduce restricţii ale drepturilor oamenilor.

Vlad Voiculescu a fost demis de premierul Florin Cîțu

Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății, a fost demis de premierul Florin Cîțu după ce cel din urmă a avut o şedinţă cu Dan Barna, liderul USR-PLUS și vicepremier în Guvern. Nemulţumirea lui Florin Cîțu în legătura cu Vlad Voiculescu este mai veche, iar între cei doi a existat un conflict vizibil.

De exemplu, Vlad Voiculescu, a intrat peste conferinţa de presă a premierului Florin Cîțu, deşi ştia de dinainte că premierul urmează să facă mai multe declaraţii. De altfel, după tragedia de la Spitalul Victor Babeș, Vlad Voiculescu a ţinut să posteze un mesaj pe reţelele de socializar fix cu două minute înainte ca premierul să intre într-o conferinţă de presă.

USR-PLUS ar putea ieşi de la guvernare ca urmare a demiterii lui Vlad Voiculescu

USR-PLUS l-a susţinut până la capăt pe ministrul Vlad Voiculescu. În urma demiterii acestuia mai multe voci din formaţiunea politică susţin faptul că ar trebui să iasă de la Guvernare. Dacian Ciolos, liderul PLUS a postat un mesaj pe Facebook în care numeşte ca neacceptabil decizia de remaniere a lui Voiculescu

Modul în care a procedat Florin Cîțu, înaintând președintelui Klaus Iohannis cererea de demitere a lui Vlad Voiculescu fără consultarea conducerii Alianței USR PLUS și a Coaliției, este absolut inacceptabil. Din păcate, în aceste zile sunt în recuperare medicală și nu pot interveni public.
Vom avea imediat o ședință a conducerii Alianței USR PLUS și vom decide împreună ce vom face. Dragoș Tudorache, președintele executiv PLUS, va exprima punctul nostru de vedere public în orele următoare. a scris Dacian Cioloș.

 

Adauga un comentariu