Actualitate

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății lansează un avertisment la apariția valului 4 al pandemiei de COVID-19

Publicat: 21 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Andrei Baciu secretar de stat în Ministerul Sănătății lansează un avertisment la apariția valului 4 al pandemiei de COVID-19
Andrei Baciu a spus că se fac eforturi pentru ca toate spitalele să beneficieze de medicamente pentru tratamentul pacienților infectați

Într-o emisiune la un post de televiziune, Andrei Baciu a tras un semnal de alarmă referitor la creşterea cazurilor de COVID-19 în țară dar şi despre apariția unui val patru al pandemiei de COVID-19. Așadar, secretarul de stat în Ministerul Sănătății explică cum, conform analizelor făcute de specialişti, se poate observa o creștere a numărului de persoane infectate.

Secretarul de stat a vorbit și despre prognoza pentru luna august. Situația este una fluidă dar se poate agrava la finalul lunii.

Andrei Baciu menţionează faptul că luna august arată favorabil din punct de vedere pandemic

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății a vorbit despre prognoza pandemică a lunii august. Acesta menţionează faptul că statisticile arată faptul că românii pot sta liniştiţi, creşterea nefiind consistentă:

„Acum, una e să ai o creștere a numărului de cazuri cu câteva zeci și e cu totul altceva, Doamne ferește, de situații mai dificile”, a continuat secretarul de stat. Putem să avem câteva proiecții pentru perioada imediat următoare și aici vorbim de săptămâni. Domnul prim-ministru a anunțat azi că se iau în considerare măsuri suplimentare de reaxare de la 1 august.

Pentru luna august lucrurile arată favorabil și în trendul în care suntem acum. Vedem ce se va petrece de la finele lunii august încolo. Toate analizele arată, și dacă ne uităm ce se întâmplă în alte țări vedem că se adeverește, că vom avea o creștere a numărului de cazuri.

Acum, una e să ai o creștere a numărului de cazuri cu câteva zeci și e cu totul altceva, Doamne ferește, de situații mai dificile pe care le-am trăit acum câteva luni: am avut 1.550 de pacienți la AŢI, am avut zeci de pacienți intubați la Unitățile de Primiri Urgențe. A fost o situație realmente critică în perioada cea mai critică a managementului.

Acum e situația favorabilă, dar e atât de fluidă, lucrurile se pot schimba pe parcursul a câtorva săptămâni”, a declarat secretarul de stat Andrei Baciu, pentru B1 TV.

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății a menționat că valul patru al pandemiei este pentru persoanele nevaccinate

Într-o declaraţie făcută la un post de televiziune, Ioana Mihăilă a menţionat faptul că studiile arată faptul că sub 1% dintre persoanele vaccinate s-au îmbolnăvit. Aşadar, persoanele nevaccinate vor avea mai mult de suferit decât cele vaccinate.

„Cred că sub un procent dintre persoanele vaccinate s-au îmbolnăvit, cel puţin din datele pe care le-a transmis CNCAV. Ce ştim este că, de exemplu, din pacienţii infectaţi cu tulpina Delta avem trei decese confirmate la ultima raportare a INSP şi niciunul dintre aceştia nu era vaccinat. Acest val patru va fi, de fapt, un val al nevaccinaţilor, aceştia vor fi principalii afectaţi”, a spus Ioana Mihăilă la Digi24, relatează Agerpres.

În mai multe țări din lume se poate observa o creștere a cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19. Altfel spus, primul stat care a arătat faptul că se confruntă cu incă un val este Israel. In acest stat se pare că autoritățile au introdus deja mai multe măsuri restrictive printre care și portul măștii de protecție în mod obligatoriu în spațiile publice închise

 

Adauga un comentariu