National

Angajat al TAROM depistat pozitiv cu COVID pe litoralul românesc

Publicat: 17 iul. 2020
Angajat al TAROM depistat pozitiv cu COVID pe litoralul românesc
Angajat al TAROM depistat pozitiv cu COVID pe litoralul românesc

Un angajat al TAROM a fost depistat pozitiv cu COVID. Conform comunicatului emis de compania aeriană românească, angajatul susţine că ar fi contactat virusul în timpul unui sejur pe litoralul românesc. Pacientul se afla în autoizolare la domiciliu alături de familia acestuia şi urmează un tratament specific.

Angajat al TAROM depistat pozitiv cu COVID

În cursul zilei de marţi, 14 iulie 2020, un angajat al TAROM a fost depistat pozitiv la testarea COVID. Angajatul susţine că ar fi luat virusul în timpul unui sejur petrecut pe litoralul românesc. În aceste momente, pacientul se afla în autoizolare la domiciliu alături de familia lui şi urmează un tratament medicamentos:

” În cursul zilei de marți, 14 iulie 2020, un angajat al companiei TAROM a fost testat pozitiv pentru infectarea cu virusul SARS-COV-2. Conform declarațiilor acestuia, infectarea s-a produs în urma unui sejur pe litoralul românesc. În prezent, pacientul se află în autoizolare la domiciliu împreună cu familia, urmând un tratament medicamentos.” se arată în comunicat.

S-a declanşat o anchetă epidemiologica a Direcţiei de Sănătate Publică

Conform aceluiaşi comunicat, în consecinţă s-a declanşat o anchetă epidemiologica în insitutie. În urma anchetei s-a constatat că angajatul a petrecut la serviciu doar prima jumătate a zilei de joi,, 9 iulie 2020 şi ulterior s-a învoit. TAROM precizează că probabilitatea de a fi intrat în contact cu alţi colegi de munca este una extrem de redusă:

” Urmare a anchetei epidemiologice s-a stabilit ca în ultimele 14 zile, anterior diagnosticării cu virusul SARS-COV-2, angajatul a petrecut la serviciu doar prima jumătate a zilei de joi 09.07.2020, după care s-a învoit, fiind posibilități extrem de reduse ca acesta să fi intrat în contact cu alți colegi din cadrul departamentului unde își desfășoară activitatea. ”

Un alt angajat TAROM a fost depistat pozitiv cu COVID

Un al doilea angajat TAROM a fost depistat pozitiv cu COVID. TAROM susţine că testarea a fost realizată pe data de 15 iulie după ce angajatul acuza febră, astenie, mialgii şi rinoree dar şi tusa seacă. După confirmarea rezultatului, angajatul TAROM s-a autoizolat la domiciliu:

” Totodată, compania TAROM informează că și în cursul zilei de joi, 16 iulie 2020, un al doilea angajat al companiei a adus la cunoștință că a fost testat pozitiv pentru infectarea cu SARS-COV-2. Testarea a fost realizată în data de 15.07.2020 pentru debut de infecție respiratorie acută cu febră, astenie, mialgii, rinoree, cefalee și tuse seacă. Imediat după comunicarea rezultatului, angajatul TAROM s-a autoizolat la domiciliu, împreună cu familia, urmând un tratament medicamentos.”

În cadrul companiei TAROM a fost declanșată o anchetă epidemiologică

Urmare a confirmării diagnosticului celor doi salariați, în cadrul companiei TAROM a fost declanșată o anchetă epidemiologică pentru identificarea și înlăturarea pericolului de răspândire a virusului printre ceilalți angajați ai companie, fiind luate toate măsurile dispuse de autorități.

Compania menţionează că cei doi angajați nu au interacționat, în îndeplinirea sarcinilor și atribuțiilor de serviciu ce le revin, cu echipajele sau personalul auxiliar al aeronavelor.

” Încă de la apariția primelor cazuri de infectare cu virusul SARS-COV-2, compania TAROM a pus în aplicare un Plan de Măsuri stricte pentru prevenirea contaminării, angajaților, a echipajelor de zbor și a pasagerilor. Astfel, conform procedurii, aeronavele companiei care transportă pasageri și mărfuri sunt supuse măsurilor antiepidemice. După efectuarea fiecărei curse, cabina de pasageri, cabina piloților, toaletele, bucătăria, cala de bagaje, scările și toate celelalte suprafețe ale aeronavei cu care pasagerii sau personalul intră în contact sunt curățate și dezinfectate, iar la finalul fiecărei zile de zbor aeronavele sunt dezinfectate suplimentar prin nebulizare.

Mai mult, pe timpul desfășurării misiunilor, angajații poartă mască, vizieră, mănuși şi halat de protecție.

Compania TAROM înțelege pe deplin responsabilitatea pe care o poartă față de pasagerii săi, dar și față de echipajele noastre de zbor. Prin urmare, toate aeronavele TAROM respectă întocmai recomandările autorităților și sunt dezinfectate periodic.” conchid reprezentanţii TAROM.

Adauga un comentariu