Actualitate

Angajat Ford, diagnosticat cu COVID-19! Ieri, Klaus Iohannis a vizitat uzina din Craiova

Publicat: 24 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Angajat Ford diagnosticat cu COVID-19 Ieri Klaus Iohannis a vizitat uzina din Craiova
Angajat Ford, diagnosticat cu COVID-19! Ieri, Klaus Iohannis a vizitat uzina din Craiova

Un angajat de la uzina Ford a fost diagnosticat cu COVID-19. Președintele României, Klaus Iohannis, ar putea ajunge în izolare, după vizita făcută ieri la uzina craioveană.

Bărbatul lucrează în secţia Vopsitorie şi a venit la serviciu, ultima data, marţi, 21 iulie. Primele simtome ale bolii le-a avut miercuri, 22 iulie, în ziua în care Klaus Iohannis, preşedintele României, a fost în vizită la fabrică.

Angajat Ford, diagnosticat cu COVID-19: A venit la serviciu cu mașina personală

Bărbatul a fost confirmat cu COVID-19 în ziua de 23 iulie şi a fost internat în Spitalul de Boli Infecţioase Craiova. Iubita sa, şi ea angajată a fabricii Ford Craiova, nu are simptome ale infecţiei cu noul coronavirus, dar este izolată la domiciliu. Surse din rândul angajaţilor Ford Craiova au declarat că, în utima săptămână, cei doi au venit la serviciu cu autoturismul personal, nu cu autobuzele puse la dispoziţie de angajator.

„Siguranţa angajaţilor Ford este prioritară pentru noi. În acest sens, am notificat toţi angajaţii care s-au aflat în contact apropiat cu persoana diagnosticată pozitiv, solicitându-le să se adreseze medicului de familie. Am urmat pe deplin toate protocoalele globale Ford în vigoare şi lucrăm îndeaproape cu Direcţia de Sănătate Publică Dolj, în legatură cu acest subiect. Vom monitoriza situaţia şi vom respecta toate instrucţiunile autorităţilor locale, în timp ce vom continua să punem în aplicare protocoalele de siguranţă ale Ford, cu scopul de a preveni răspândirea coronavirusului”, a spus Ana Maria Timiş, reprezentant Ford România.

La începutul acestei săptămâni, la fabrica Ford din Craiova a fost reluat programul de lucru în trei ture.

Focar COVID-19 la o fabrică din Mehedinți

64 de angajați ai unei fabrici din Mehedinți au fost depistați pozitiv, iar activitatea fabricii este acum oprită.

Fabrica de vagoane din județul Mehedinți are în total aproximativ 500 de angajați, iar 80% dintre aceștia au fost testați până în acest moment. Ancheta epidemiologică este în curs de desfășurare.

„Unitatea a fost închisă încă de pe 17 iulie, încă de la primele de cazuri de îmbolnăviri înregistrate. Până ieri am avut un număr de 14 angajați confirmați pozitiv. În ultimele 24 de ore au fost confirmate 48 de persoane. Angajatorul a decis testarea întregului personal, aproximativ 460 de persoane. Toate persoanele se află în izolare la domiciliu, împreună cu familiile lor”, a declarat Codruța Vochescu, purtător de cuvânt DSP Mehedinți.

Firmele românești, lovite de COVID-19

Aproape 100 de angajaţi ai abatorului Smithfield din Timişoara, cel mai mare producător din industria cărnii de porc și un abator de carne din Vaslui se confruntă cu cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Acestora li se adaugă alte exemple precum Arctic din Găeşti, producătorul de electrocasnice, Kandia, cel mai mare producător local de ciocolată, Fan Courier, liderul pieţei de curierat, iar în acest caz este vorba despre firme care şi-au asumat public cazurile şi au vorbit despre măsurile luate.

Există însă multe situaţii în care angajaţilor li se cere maximă discreţie şi angajatorii încearcă să  controleze fluxul de informaţii care ajung la public.

Dincolo de măsurile de protecţie pentru angajaţi, care au implicat costuri de achiziţie a măştilor, dezinfectanţilor, majo­ritatea companiilor au oprit activi­ta­tea de producţie pentru procedurile de dezinfecţie, lucru care a dus la pierderi şi mai mari.

Adauga un comentariu