National

Angajaţi ISU şi SAJ Alba, testaţi pozitiv cu virusul Covid-19

Publicat: 18 aug. 2020
Angajaţi ISU şi SAJ Alba, testaţi pozitiv cu virusul Covid-19
Angajaţi ISU şi SAJ Alba, testaţi pozitiv cu virusul Covid-19

Mai mulţi angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) şi ai Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Alba au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus.

Mai mulţi angajaţi ai ISU şi SAJ Alba au fost diagnosticaţi cu coronavirus

Opt angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență și doi angajați ai Serviciului de Ambulanță Județean Alba au fost diagnosticați cu noul coronavirus a declarat, marţi, 18 august 2020, şeful ISU Alba, Adrian Guia.

Conform acestuia, doi dintre angajaţi s-au infectat în timpul concediului de odihnă. Alţi doi, care lucrează la SMURD, au fost contaminați în transportul bolnavilor de COVID-19. În altă ordine de idei, patru angajaţi lucrează la Dispeceratul Integrat ISU-Ambulanţă, sursa de infectare fiind o asistentă de la SAJ, întoarsă, de asemenea, din concediul de odihnă.

„Toate cazurile sunt forme uşoare, iar doi dintre ei au fost deja externaţi. Focarul se poate considera stins”, a spus Adrian Guia.

Contacţii direcți au fost testaţi, iar rezultatele au fost în totalitate negative. Un alt angajat este izolat la domiciliu, după ce soţia sa a fost confirmată cu noul coronavirus în timp ce se aflau în concediu.

De asemenea, şeful ISU a subliniat că toate spaţiile au fost supuse unei acțiuni de dezinfectare.

„În Alba au fost confirmate, de la începutul pandemiei, 944 de cazuri, dintre care 13 au fost anunţate marţi, la cea mai recentă raportare. Un număr de 739 persoane s-au vindecat, iar 40 au decedat. În total, au fost prelucrate peste 51.100 teste.”, potrivit DSP Alba.

Un nou focar de COVID-19, descoperit în România

Situaţie alarmantă în Sibiu unde a fost descoperit un nou focar de COVID-19. Anunţul a fost făcut de către Direcţia de Sănătate Publică din acest judeţ. Focarul de coronavirus a fost descoperit la Poliţia oraşului Agnita, unde iniţial au fost confirmate două cazuri de infectare.

După testarea a aproximativ jumătate dintre angajaţi, s-au primit încă patru rezultate pozitive.

În data de 16 august, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a identificat un focar de infecţie cu noul coronavirus la Poliţia oraşului Agnita, potrivit Prefecturii Sibiului.

Potrivit Prefecturii Sibiu, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a identificat, în 16 august, un focar de infecţie cu noul coronavirus la Poliţia oraşului Agnita.

”După depistarea primelor 2 cazuri pozitive, au fost testaţi un număr total de 22 de persoane angajate din totalul de 40. În urma testării 4 persoane au primit rezultat pozitiv, iar 18 au primit rezultat negativ”, a arătat sursa citată.

DSP Sibiu a dispus pentru 9 contacti direcţi, de la Poliţia Agnita, carantină la domiciliu. La nivelul unităţii s-a pus în aplicare planul de măsuri în contextul situaţiei epidemiologice actuale, s-a efectuat dezinfecţia spaţiilor de lucru, a autospecialelor din dotare. Totodată, este monitorizata starea de sănătate a tuturor angajaţilor.

Focar de COVID-19 la Vaslui

Zeci de oameni au fost infectați cu SARS-CoV-2. La un centru de reabilitare neuropsihică din județul Vaslui a fost raportat focar de coronavirus. Centrul intră în carantină pentru două săptămâni, după ce zeci de angajați și pacienți au fost confirmați pozitiv cu SARS-CoV-2.

La Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Mălăiești, comună Vutcani, județul Vaslui a fost declarat focar de infecție COVID-19. În urma testelor efectuate, 41 de pacienți și 22 de angajați au reieșit ca fiind infectați cu noul coronavirus.

La o clinică din Iași, un pacient de 42 de ani a fost confirmat pozitiv. În acest fel, după ce autoritățile vasluiene au anunțat acest lucru, DSP a început o anchetă epidemiologică. În urma acesteia, au ieșit pozitive 63 de persoane, dintre care 41 de beneficiari și 22 de angajați.

La Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Mălăiești, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vaslui a decis instituirea carantinei pentru 14 zile. În ceea ce privește persoanele infectate, acestea vor rămâne în centru.

În cazul în care nu vor exista persoane care vor avea nevoie de internare, există o echipă de medici care le va monitoriza starea în fiecare zi. Atât beneficiarii, cât și angajați au rămas în carantină la Centrul de Recuperare.

Adauga un comentariu