International

Angela Merkel anunță că este pregătită să se vaccineze cu serul de la AstraZeneca

Publicat: 21 mart. 2021
Angela Merkel cu masca impotriva COVID-19
Angela Merkel a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca este pregatita sa se vaccineze cu AstraZeneca

Cancelarul german Angela Merkel a spus că este pregătită să primească vaccinul de la AstraZeneca, în ciuda suspendării timp de câteva zile din cauza unor rare şi grave coagulări de sânge la persoanele vaccinate, fără legătură cu serul, informează AFP.

Angela  Merkel afirmă că este pregătită să se vaccineze cu serul de la AstraZeneca si ca nu ii este frica de efectele negative ale acestuia.

„Da, mă voi vaccina cu serul e la AstraZeneca”, a indicat ea într-o conferinţă de presă. „Mi-ar plăcea să-mi aştept rândul, dar o voi face”, a declarat Angela Merkel.

Cancelarul german a mai precizat vineri că ţara este pregătită să comande vaccinul rusesc Sputnik V dacă Agenţia Europeană a Medicamentului îl aprobă.

Angela Merkel, despre relaxarea restricțiilor în Germania

Angela Merkel a vorbit despre relaxarea restricțiilor în Germania cu liderii celor 16 landuri. Cancelarul german a cedat în fața presiunii făcute de populație cu privire la măsurile luate împotriva pandemiei de Coronavirus. Pentru a evita un al treilea val de infectări, se vor face milioane de teste.

Din cauza presiunii puse de populație, Angela Merkel a hotărât să relaxeze măsurile restrictive aplicate în Germania. Aceasta a ținut cont de dorința populației de a reveni la o viață cât mai normală. Șefa guvernului federal, propune miercuri, liderilor landurilor germane să atenueze limitarea contactelor sociale.

Cancelarul german a stabilit deja o soluție pentru problema actuală: „Ieşim dintr-o lungă perioadă de închidere şi trebuie să avansăm acum pas cu pas”.

Proiectul propus de către aceasta ar urma să fie adoptat miercuri, iar de lunea viitoare întâlnirile între membrii a „două cămine” vor fi posibile doar cu condiția de a nu depăşi numărul total de cinci persoane, excluși fiind copii cu vârste sub 14 ani.

Restricțiile în vigoare vizează faptul că, contactele persoanelor dintr-un cămin trebuie să se limiteze la o singură persoană din exterior. De lunea viitoare ar urma să se deschidă și saloanele de înfrumusețare.

Germania a autorizat treptat, şi cu multe precauţii, redeschiderea şcolilor după ce acestea au fost închise două luni, în pofida temerilor provocate de răspândirea variantelor britanică şi sud-africană ale coronavirusului.

Merkel şi cei 16 premieri din landuri vor reafirma că limitarea contactelor rămâne „instrumentul fundamental în lupta împotriva pandemiei”, întrucât această limitare „salvează în fiecare zi un număr incalculabil de vieţi şi evită evoluţii grele ale bolii”.

În plus, Angela Merkel a avertizat în faţa deputaţilor propriului partid că oricând poate decide „să apese frâna” din nou.

Adauga un comentariu