Coronavirus

Angela Merkel şi Emmanuel Macron, anunţ de ultimă oră

Publicat: 21 iul. 2020

Angela Merkel şi Emmanuel Macron au susţinut o conferinţă de presă comună, după încheierea acordului de relansare economică post-coronavirus.

Cancelarul german şi preşedintele francez au salutat o zi ”istorică” pentru Uniunea Europeană, după ce „Cei 27” au încheiat un acord de relansare economică post-coronavirus.

Europa ”poate arăta în continuare ca acţionează împreună”, a afirmat Macron.

”Aceasta este o schimbare istorică a Europei noastre şi a zonei euro”, a completat el.

Angela Merkel: „Am depăşit o etapă majoră”

”Am depăşit o etapă majoră”, şi-a exprimat satisfacţia Merkel.

”În două luni, am reuşit să construim un consens pentru ca acest plan de relansare fără precedent să devină o decizie şi, astfel, realitate”, a subliniat ea.

Angela Merkel s-a declarat ”foarte uşurată” de faptul că, în urma acestor negocieri dificile, UE a arătat că ”poate încă acţiona împreună”.

„Un semnal important în afara Europei”

Este vorba despre ”un semnal important în afara Europei”, ”un răspuns la cea mai mare criză a UE de la înfiinţarea sa”, a subliniat cancelarul.

De asemenea, premierul spaniol Pedro Sanchez a salutat în conferinţa sa de presă ”un mare acord pentru Europa” şi l-a catalogat drept un ”adevărat plan Marshall”.

Europenii s-au pus de acord asupra unui plan de relansare economică în valoare de 750 de miliarde de euro, finanţat – pentru prima oară – prin împrumuturi comune, menit să relanseze o economie europeană pusă la încercare de epidemia de coronavirus.

Adauga un comentariu