Coronavirus

Anglia reintroduce măsura obligatorie de purtare a măștii în magazine

Publicat: 24 iul. 2020

Cumpărătorii din Anglia au obligaţia de a purta măşti începând de vineri, odată cu intrarea în vigoare a noii reglementări pentru spaţiile comerciale, cu toate că guvernul se bazează mai degrabă pe bunul simţ al populaţiei, decât pe aplicarea legii, informează Reuters.

Obligativitatea de a purta mască în magazine, anunţată pe 13 iulie, marchează cea mai recentă etapă în procesul lent de acceptare în Marea Britanie a beneficiilor purtării măştilor faciale în scopul prevenirii transmiterii COVID-19.

”Nu-mi plac, dar dacă protejează oamenii, atunci trebuie să le foloseşti”, a declarat Michael James, un pensionar, care purta o mască de culoare neagră.

”Nu înţeleg de ce nu am fost obligat să port ieri una şi sunt obligat astăzi. Care este diferenţa între aceste două zile? Dar, da, dacă se reduce numărul, fac orice”.

Unii comercianţi, printre care supermarketuri şi lanţuri de cafenele, au spus că susţin aceste reglementări şi le vor cere clienţilor să le pună în aplicare, dar nu este datoria personalului lor să le impună.

Reglementările au fost adoptate după ce numărul deceselor şi al noilor cazuri a scăzut, guvernul încurajându-i pe britanici să revină la muncă.

Întrebat cum ar trebui implementat ordinul, premierul Boris Johnson a spus: ”Ar trebui să ne bazăm pe imensa doză de bun simţ a poporului britanic… Oamenii înţeleg rostul măştilor în spaţii închise”.

Cumpărătorii care refuză purtarea măştii pot fi amendaţi de poliţie cu 100 de lire sterline (127 de dolari), dar Federaţia poliţiştilor din Anglia şi Ţara Galilor, care reprezintă ofiţerii din cadrul forţelor de ordine, au spus că aplicarea legii ar trebui să fie ultima soluţie.

”Am fost la supermarket în această dimineaţă. Uni oameni purtau măşti, iar alţii nu purtau măşti. Eu am purtat”, a spus Helen Curran, o fostă profesoară.

Autorităţile britanice au susţinut iniţial că nu există dovezi întemeiate potrivit cărora măştile ajută la stoparea transmiterii virusului, dar această opinie a fost gradual schimbată, mai întâi prin solicitarea de a purta măşti în mijloacele de transport în comun, iar acum în magazine.

Oamenii riscă mai mult să se îmbolnăvească de COVID-19 acasă decât în afara locuinței

Risc mai mare de îmbolnăvire de COVID-19 acasă. Epidemiologii sud-coreeni au descoperit că oamenii au mai multe șanse să contracteze noul coronavirus de la membrii propriilor familii decât de la contactele din afara casei.

Un studiu publicat în Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) pe 16 iulie a analizat în detaliu 5.706 de pacienți care au fost pozitivi pentru coronavirus și peste 59.000 de persoane care au intrat în contact cu aceștia.

Rezultatele au arătat că mai puțin de 2% din contactele non-gospodărești ale pacienților au luat virusul, în timp ce aproape 12% din contactele casnice ale pacienților au contractat boala.

Risc mai mare de îmbolnăvire de COVID-19 acasă

Pe grupe de vârstă, rata infecției în gospodărie a fost mai mare atunci când primele cazuri confirmate au fost adolescenți sau persoane în varsta de 60-70 de ani.

„Acest lucru se datorează probabil faptului că aceste grupe de vârstă sunt mai susceptibile să fie în contact strâns cu membrii familiei, deoarece grupul are mai multă nevoie de protecție sau sprijin”, Jeong Eun-kyeong, directorul Centrelor Coreene pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (KCDC), unul dintre autorii studiului, potrivit Reuters.

Copiii cu vârsta de nouă ani și mai mici au fost cel mai puțin probabil să fie pacientul indice, a declarat Dr. Choe Young-june, un profesor de medicină din Hallym, care a condus lucrarea, deși a menționat că dimensiunea eșantionului a fost mică.

Copiii cu COVID-19 au fost, de asemenea, mai susceptibili de a fi asimptomatici decât adulții, ceea ce a făcut mai dificilă identificarea cazurilor de index în cadrul acelui grup.

„Diferența în grupa de vârstă nu are o semnificație uriașă când vine vorba de contractarea COVID-19. Copiii ar putea fi mai puțin susceptibili să transmită virusul, dar datele noastre nu sunt suficiente pentru a confirma această ipoteză”, a spus Choe.

Datele pentru studiu au fost colectate între 20 ianuarie și 27 martie, când noul coronavirus s-a răspândit exponențial și pe măsură ce infecțiile zilnice din Coreea de Sud au atins apogeul lor.

Adauga un comentariu