Coronavirus

Anglia se pregătește să iasă din lockdown. Ce anunț a făcut prim ministrul Boris Johnson

Publicat: 23 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Anglia se pregătește să iasă din lockdown. Ce anunț a făcut prim ministrul Boris Johnson
Prim-ministrul britanic Boris Johnson

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a anunțat că Anglia se pregătește să iasă din lockdown. Boris Johnson a prezentat cele patru etape ale parcursului ce va fi urmat pentru ieșirea Angliei din lockdown, declarând că națiunea se află pe un „drum unic spre libertate”.

Țara se află în lockdown din 4 ianuarie, după ce a fost descoperită o nouă tulpină mai transmisibilă de coronavirus în sud-estul Angliei.

Guvernul Boris Johnson speră că cea mai mare parte a economiei se va putea deschide înainte de sfârșitul lunii iunie. Premierul a vorbit despre patru pași ce vor fi făcuți pentru ieșirea din lockdown și a subliniat că datele vor fi supuse modificărilor. Oficialii din Downing Street au fost dornici să explice că această precauție a fost pentru a evita restricțiile viitoare care ar afecta în continuare economia.

„Nu există … nici o cale credibilă către o Mare Britanie «Zero Covid» sau într-adevăr către o lume «Zero Covid» și nu putem persista la nesfârșit cu restricții care ne debilitează economia, bunăstarea fizică și mentală și șansele de viață ale copiilor noștri. Această foaie de parcurs ar trebui să fie prudentă, dar și ireversibilă “, a declarat Boris Johnson.

Prima etapă începe pe 8 martie

Boris Johnson le-a spus parlamentarilor că primul pas va începe pe 8 martie, atunci școlile urmând a se redeschide în cele din urmă în toată Anglia, precum și revenirea la o interacțiune socială limitată în aer liber, cum ar fi așezarea pe o bancă de parc cu o altă persoană.

Marea Britanie va introduce, de asemenea, teste pentru elevii școlari.

„Introducem teste de două ori pe săptămână pentru elevii din liceu și facultate și le cerem să poarte mască de protecție“, a precizat Boris Johnson.

Pasul următor va fi pe 29 martie, când vor fi ridicate restricții suplimentare, permițând grupurilor de șase să se întâlnească în afară.

Ridicarea măsurilor va avea loc cu un decalaj de minimum cinci săptămâni, a spus premierul, permițând guvernului să adune datele adecvate pentru a putea alerta publicul și sectoarele implicate.

Viteza cu care Anglia va ieși din blocare va fi stabilită în raport cu patru teste cheie: cum se desfășoară vaccinarea, modul în care vaccinurile afectează internările și decesele, ratele de infecție rămân scăzute și noile variante nu subminează celelalte trei criterii.

Pasul al doilea la jumătatea lunii aprilie

Pasul doi, care ar trebui să se întâmpla nu mai devreme de 12 aprilie, va însemna redeschiderea vânzărilor cu amănuntul neesențiale, cum ar fi coafori, săli de sport, muzee, grădini zoologice și parcuri tematice. Regulile de contact social vor rămâne în vigoare pentru activitățile în interior, ceea ce înseamnă că la acestea pot participa doar membrii propriei gospodării.

În mod crucial, sectorul HORECA va fi, de asemenea, redeschis. Cu toate acestea, barurilor și restaurantelor li se va permite să servească doar grupuri de cel mult șase persoane, în exterior. Nu vor exista restricții cu privire la ceea ce clienții vor putea comanda după criticile grele din vara trecută.

Pasul trei aduce eliminarea majorității regulilor de distanțare socială

Pasul trei, care va fi în vigoare nu mai devreme de 17 mai, va elimina majoritatea regulilor de distanțare socială. Grupuri de până la 30 de persoane se vor putea întâlni în aer liber într-un spațiu public sau o grădină privată. Barurile și restaurantele vor avea permisiunea de a servi în interior, deși se va aplica în continuare regula celor șase. Divertismentul în interior va fi, de asemenea, permis să reia, fiind permise până la 1.000 de persoane. Spectatorilor li se va permite să se întoarcă la sporturi în aer liber în direct, cu până la 10.000 de persoane.

Ultimul pas este în iunie

În cele din urmă, pasul patru, care va avea loc nu mai devreme de 12 iunie, va înlătura majoritatea restricțiilor sociale și va aduce redeschiderea cluburilor de noapte. Nunțile nu vor avea limitări. În săptămânile și lunile care preced pasul patru, guvernul va efectua recenzii la evenimente mari în aer liber, precum festivaluri de muzică.

Adauga un comentariu