Local

ANPC a închis alte 4 supermarketuri în Iași. Mizerie de nedescris în unități – FOTO

Publicat: 22 aug. 2022
_____ Vizualizări 16 Comentarii
ANPC a închis alte 4 supermarketuri în Iași. Mizerie de nedescris în unități - FOTO
ANPC a închis alte 4 supermarketuri în Iași. Mizerie de nedescris în unități

Controale de amploare făcute de inspectorii ANPC care au mai închis încă 4 supermarketuri în Iași. Vorbim despre controale care au descoperit nenumărate nereguli în unitățile alimentare de profil.

Asta în condițiile în care ANPC a efectuat mai multe controale la magazinele LIDL. Cel mai afectat a fost LIDL Tătărași care a fost închis de două ori de inspectori. Mizeria descoperită în supermarket a fost una evidentă, de la fructe stricate până la depozitarea în condiții necorespunzătoare a produselor perisabile.

Alte 4 supermarketuri închise în Iași de către inspectorii ANPC

Conform comunicatului dat de către inspectorii ANPC, au fost închis alte 4 supermarketuri la Iași. Aceștia au efectuat, alături de colegii din Vaslui, Bacău, Neamț, Botoșani și Suceava mai multe controale la magazinele Mega Image și Rewe România. Neregulile descoperite de inspectori au fost multe, printre care enumerăm practica unor comercializări înselătoare, sau comercializare de produse alterate. O altă problemă a fost comercializarea produselor alimentare care nu respectă condițiile prescrise sau declarate:

La nivelul regiunii CRPC RNE IAȘI, în data de 19.08.2022 au fost derulate 10 acțiuni de control de către comisari ai CJPC Iaşi, CJPC Suceava, CJPC Neamţ, CJPC Botoşani, CJPC Bacău , CJPC Vaslui fiind întocmite:
– 7 procese verbale de constatare a contravenţiei prin care s-au acordat 14 amenzi în valoare totală de 221.000 lei și 3 avertismente
– 3 invitaţii urmând a se întocmi ulterior documente de control.

Au fost efectuate acţiuni de control la 6 magazine Mega Image, 2 magazine Rewe România.

Principalele abateri constatate:
– Folosirea de practici comerciale înşelătoare
– Vitrine şi lăzi frigorifice neigienizate corespunzător, cu stat de gheaţă considerabil.
– Comercializarea de produse alimentare în special fructe şi legume care prezintă semne organoleptice de alterare, modificări ale aspectului, culorii, mirosului
– Comercializarea alimentelor care nu respeta condiţiile prescrise sau declarate

Măsuri dispuse:
– S-au emis 4 decizii privind închiderea temporară a unităţii pe o perioadă de cel mult 6 luni
– 3 Opriri temporare a prestării servicilor
– Opriri definitive de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman a produselor care prezintă semne organoleptice de alterare, modificări ale aspectului, culorii, mirosului precum şi produse care prezintă. se arată în comunicat.

Horia Constantinescu, directorul ANPC, despre neregulile găsite în supermarketuri

Horia Constantinescu, directorul ANPC, a vorbit recent despre neregulile găsite în supermarketuri. Acesta a constatat multe practici înselătoare și o diferență de produse comparativ cu cele comercializate în vestul Europei. Directorul ANP a punctat faptul că românii sunt cetățeni de mâna a doua în viziunea administratorilor de supermarketuri alimentare:

” Continuăm cu fructele și legumele. Suntem tratați că pelicanii Europei, nu primim bunuri de aceeași calitate a concetățenilor Europei din vestul acesteia. Este vorba de un dublu standard la cum suntem tratați de unii retaileri, nu cu referire exclusiv la produse. Unul dintre importatorii și distribuitorii principali de legume-fructe, primește aceste produse de calitatea a două, le re-etichetează cu calitatea întâi și le trimite magazinelor. ” a explicat Horia Constantinescu.

Așadar, 4 supermarketuri închise la Iași, controale ANPC de amploare, în doar câteva zile! Sperăm ca inspectorii să continue cu controalele la toate unitățile de profil din municipiu, și nu numai.

Comentarii
  • DAR UNDE AU FOST PANA ACUM ACESTI MARI INSPECTORI ? DECE S-S AJUNS AICI ,PANA ACUM TOTI DE LA ACEASTA INSTITUTIE AU DORMIT SAU AU LUAT DREPTUL SIAU TACUT ?SA NU SE MAI LAUDE DACA ERAU CORECTI PANA ACUM NU SE AJUNGEA AICI .SA LE FIE RUSINE TUTUROR CARE ISI BAT JOC DE BIETII ROMANI .

  • Pe cand o ancheta competenta pe continutul produseror care se vand in toate „supermarketurile” ? Unii mananca rahat la televizor, iar noi mancam rahat acasa. Fiecare in felul lui.

  • De ce trebuie sa vina de la Bucuresti, sa constate neregulile acestea ???

    Cei din Iasi, oare de ce nu constata neregulile … ???

  • Cum poti sa postezi asemenea articol cu poze de la mega image? Sa duceți lumea în eroare doar pe cei ce nu cunosc magazinele rușine!!!

  • Mergeți va rog și la magazinul din Mircea cel bătrân La doi pași sa vederi acolo ce mizerie și ce urit miroase. Salamurile sunt șterse dimineața apoi vândute la legume nu mai spun iar întrarea în magazin dacă nu ești atent darimi de pe rafturi atit de înghesuite sunt .Ați închis mega din Mircea cel bătrân care era curat aerisit marfa aranjata frumos și a-ți lăsat deschis jegosul asta de magazin „La doi pasi”.

  • De ce nu veniți și la magazine de cartier cum ar fi la doi pași din Nicolina 2 din strada lacului Nr 10 bloc 660 sc A +B Iași să vedeți ce vitrine frigorifice de pe tinpul lui Ceaușescu capace nu au noaptea le tine acoperite cu cartoane, gindaci în prostie. Etc. Au o dubă care își mai aduc ei marfă de cind era bunica fata cu sacoșa produse perisabile. Aceste magazine de laparteru blocurilor ar trebui desființate pentru deranjul care îl fac asupra proprietarilor care locuiesc deasupra.

  • Un curajos dl. Constantinescu daca a indraznit sa faca asta multinationalelor (pe buna dreptate, de altfel). Pana cand il gaseste dna cu o soseta de un fel si alta de alt fel…………………..

  • daaa , „marii inspectori ” ? ce ati facut pana acum?????????? de unde va luati banii ?????????????? Controlati toate magazinele alimentare , vedeti produsele , prreturile , etc……..Inspectorii din Iasi or fi luat spagi pana acum……………… Multi cu magazine zic ca trebuie sa cotizeze mult pe la inspectori ………. Ia vedeti mita la inspectorii din Iasi ……..!

  • Problema cel putin a etichetelor schimbate, trebuie sa faca urgent obiectul unor dosare penale. Si alte institutii ar trebui sa colaboreze ca sa se starpeasca aceste mizerii ale multinationalelor care isi bat joc la capitolele calitatea produselor, reduceri de preturi si castiguri prin tombole fictive, felierea si marinarea carnii expirate,etc.

Adauga un comentariu