Coronavirus

Anthony Fauci: simptome covid apar și după 9 luni de la infectare

Publicat: 25 feb. 2021
Anthony Fauci spune ce simptome covid apar dupa 9 luni de la infectare
Anthony Fauci este consilierul medical șef de la Casa Albă

Imunologul Anthony Fauci, consilier medical şef al Casei Albe, a declarat că unele simptome de covid se pot resimţi chiar şi după 9 luni de la momentul contractării bolii.

În urma unui studiu efectuat de cercetătorii Universităţii din Washington, circa 30% dintre pacienţii infectaţi cu coronavirus au spus că au prezentat simptome clare de boală, inclusiv după 9 luni de la momentul infectării.

Simptome care se resimt după 9 luni de la infectare

Cele mai resimţite simptome sunt: tulburări de somn, dificultăţi de respiraţie și oboseală. Gravitatea lor variază de la forme uşoare la forme grave. Ele sunt incluse în categoria „sechele post-acute de covid-19” şi apar la unele persoane cu mult după infectare.

Anthony Fauci a adăugat că încă nu e cunoscută pe deplin gravitatea situaţiei şi că aceste sechele post-covid apar inclusiv la oameni care nu au avut nevoie de spitalizare.

Un astfel de caz este cel al lui Valerie Giesen, antropolog german care lucra înainte de pandemie în Copenhaga. S-a infectat cu covid chiar în prima tură, în martie 2020. Pentru că i-a fost teamă, nu a mers la spital, ci s-a tratat acasă. În urma unui test efectuat în iunie 2020, s-a constatat că dezvoltase anticorpi SARS-CoV-2. După mai multe zile în care s-a simțit rău, și-a revenit și și-a reluat viața de zi cu zi. În august însă a început să se simtă iarăși rău. Corpul îi era epuizat, nu putea respira bine (avea dificultăți de respirație) și simțea o apăsare pe plămâni. Medicii la care a fost i-au pus un diagnostic clar: epuizare post-covid. Din păcate, nu există un tratament clar pentru așa ceva.

Organizația Mondială a Sănătății explicase, de altfel, că simptomele țin chiar luni întregi ori revin, fără ca omul să mai fie bolnav.  Singurele metode de protejare în fața virusului sunt: purtarea măștii de protecție, distanțarea și dezinfectarea regulată a mâinilor și suprafețelor atinse.

Adauga un comentariu