Razboi în Ucraina

Antony Blinken consideră că ultimele mișcări ale Rusiei sunt „un alt semn al disperării lui Putin”

Publicat: 20 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Antony Blinken consideră că ultimele mișcări ale Rusiei sunt un alt semn al disperării lui Putin
Antony Blinken consideră că ultimele mișcări ale Rusiei sunt „un alt semn al disperării lui Putin"

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a descris recentele atacuri rusești din Ucraina ca fiind un alt semn al „disperării” președintelui rus Vladimir Putin, într-un interviu la ABC.

Blinken a mai spus că ultimele mișcări ale lui Putin au fost „destul de apropiate de un război total”. Când a fost întrebat dacă președintele rus acționează rațional, el a spus că „obiectivele lui Putin nu sunt raționale”, citează CNN.

„Am fost foarte clari cu președintele Putin în mod direct și privat cu privire la consecințele grave care ar urma oricărei utilizări a armelor nucleare. Nu am văzut niciun motiv în acest moment pentru a ne schimba propria noastră poziție nucleară”, a spus Blinken atunci când a fost întrebat despre potențiala utilizare a armelor nucleare împotriva Ucrainei.

Blinken a mai criticat și recenta decizie a Arabiei Saudite și a OPEC+ de a reduce producția de petrol, spunând că „ajută la umplerea buzunarelor lui Putin”.

„Nu a existat niciun motiv pentru a lua această decizie atunci când au luat-o”, a spus el, recunoscând totodată: „Avem o multitudine de interese cu Arabia Saudită”.

Joe Biden: Vladimir Putin se află acum într-o „situație incredibil de dificilă”

Președintele rus Vladimir Putin se află acum într-o „situație incredibil de dificilă”, a declarat miercuri și Joe Biden, întrebat de reporteri despre impunerea legii marțiale în teritoriile ucrainene recent anexate de Moscova.

„S-ar părea că singurul instrument care i-a mai rămas este să îi persecute pe cetățenii ucraineni” pentru a-i „intimida să se predea, dar nu asta vor face”, a declarat el de la Casa Albă, potrivit AFP.

Ucraina reduce consumul de energie din cauza distrugerii centralelor electrice de către Rusia

Compania națională de energie a Ucrainei a îndemnat cetățenii să „încarce totul” joi la ora 07:00 din cauza întreruperilor de curent cauzate de loviturile rusești cu rachete. Va fi redus consumul de energie pentru că, conform sursei citate, o bună parte din centralele electrice au fost distruse de Rusia. Întreruperile de până la patru ore la un moment dat vor afecta întreaga țară joi, a declarat operatorul de rețea Ukrenergo.

Asta în condiţiile în care miercuri a decretat Legea Marțială în teritoriile pe care le-a anexat. Măsuri de securitate sporite au intrat în vigoare și în Rusia – în principal zone de-a lungul graniței cu Ucraina. În pregătirea pentru pene de curent, Ukrenergo a făcut apel la ucraineni să se aprovizioneze cu apă și să se asigure că au „șosete și pături calde pentru familie și prieteni”. Telefoanele, băncile de alimentare, torțele și bateriile trebuie încărcate, le-a transmis ucrainienilor, operatorul de energie. Președintele Volodimir Zelenski a declarat joi că 30% din centralele ucrainene au fost distruse de atacurile aeriene ruse.

Adauga un comentariu