Eveniment-Social

Antrenamentele celor de la Poli Iaşi au fost amânate

Publicat: 14 aug. 2020
Primul antrenament al fotbaliștilor ieșeni sub comanda noului tehnician nu va mai avea loc astăzi, 14 august 2020
Primul antrenament al fotbaliștilor ieșeni sub comanda noului tehnician nu va mai avea loc astăzi, 14 august 2020

Primul antrenament al fotbaliștilor ieșeni sub comanda noului tehnician nu va mai avea loc astăzi, 14 august 2020. Președintele Ciprian Paraschiv, antrenorul Daniel Pancu și team-managerul Marius Onofraș au stabilit că, până la aflarea rezultatelor la testele Covid, jucătorii nu vor începe ședințele de pregătire în Copou.

„Nu are rost să riscăm. Băieții au avut câteva zile libere, au fost în vacanță. Unii au venit de prin alte părți. Noi am pus întotdeauna sănătatea pe primul plan și am respectat până la cele mai mici detalii protocoalele impuse de autorități. Pentru liniștea noastră, e mai bine să facem testul și apoi să începem treaba fără griji. În măsura în care vom primi rezultatele vom programa primul antrenament, probabil mâine seară”, a declarat președintele Ciprian Paraschiv.

Daniel Pancu este noul antrenor al Poli Iaşi

Cel mai renumit fotbalist ieșean va conduce colectivul tehnic al CSM Politehnica Iași. După foarte mulți ani, clubul din Copou va avea în frunte doi dintre cei mai iubiți jucători crescuți la Iași: antrenorul Daniel Pancu și președintele Ciprian Paraschiv.

Daniel Pancu, născut la Iași pe 17 august 1977, a început fotbalul ca portar, la vârsta de 7 ani, sub comanda regretatului Kurt Gross la Centrul de Copii și Juniori al Politehnicii. Nu i-a trebuit mult timp să-și etaleze talentul nativ. La 17 ani a făcut pasul spre prima echipă și a contribuit la promovarea din 1995 sub comanda antrenorilor Leonida Antohi și Mihai Dănilă. În primul eșalon a atras imediat atenția cluburilor puternice din acea perioadă. A rămas memorabilă o acțiune personală din meciul cu Universitatea Craiova, când adversarii olteni nu l-au putut deposeda câteva zeci de secunde. Din Copou a ajuns în Giulești unde s-a impus repede, grație calităților sale, devenind unul dintre jucătorii exponențiali ai echipei care a câșigat Cupa României în 1998 și campionatul un an mai târziu.

Au urmat transferul în Italia, la Cesena, revenire la Rapid, apoi, cea mai bună perioadă a carierei sale, în Turcia, la Beșiktaș Istanbul când a câștigat și un titlu de campion. A bifat 27 de selecții la prima reprezentativă pentru care a marcat de 9 ori. În afara revenirilor la Rapid, a mai îmbrăcat tricourile formațiilor Bursaspor (Turcia), Terek Grozny (Rusia), ȚSKA Sofia (Bulgaria), FC Vaslui și FC Voluntari. A adunat 49 de prezențe în cupele europene în care a înscris 16 goluri.

Adauga un comentariu