Prima pagină » Actualitate » Anunț de ultimă oră. Cum vor fi calculate facturile la energie ale românilor
Anunț de ultimă oră. Cum vor fi calculate facturile la energie ale românilor

Anunț de ultimă oră. Cum vor fi calculate facturile la energie ale românilor

25 sept. 2022, 13:20, 4 ,
BZI.ro, în Actualitate

Vine un anunț de ultimă oră despre cum se vor calcula facturile la energie ale românilor. Decizia urmează să fie luată în ședința coaliției de guvernare.

Liderii coaliției urmează să discute și despre programul rabla pentru becuri. Vom fi oare obligați să avem anumite temperaturi în case sau va impune Guvernul anumite reguli în ceea ce privește economisirea de energie?

„Deocamdată nu se pune problema unei obligativități privind temperatura din apartamente pentru consumatorii casnici, ci doar pentru instituțiile publice. Aici, deja direcția este clară. Premierul le-a cerut ministerelor ca până la sfârșitul săptămânii viitoare să vină cu câte un plan clar de a reduce cu cel puțin 15% consumul de energie electrică în fiecare dintre ministere”, a transmis corespondentul Vasile Marcu.

În cazul consumatorilor casnici, există doar o recomandare a autorităților de a reduce consumul de energie electrică și gaze naturale. Cât despre modificarea ordonanței de urgență, aici au fost cele mai multe discuții în coaliția de guvernare, pentru că nu s-a găsit încă o formulă prin care să scadă facturile la electricitate.

Zeci de mii de români au primit facturi de câteva mii de lei la electricitate pe baza ordonanței de urgență care prevede că facturile se calculează pe o medie a anului 2021.

Social-democrații au venit în urmă cu câteva zile cu o nouă propunere privind modificarea ordonanței de urgență, astfel încât calculul să se facă la factura curentă și nu la media pe anul trecut.

Liberalii însă, aveau o altă viziune și ar fi dorit o medie pe fiecare lună din ultimii 3 ani, însă după discuții cu specialiștii, social-democrații au reușit să îi convingă și pe liberali.

Însă mai este nevoie de o discuție finală în coaliția de guvernare, după care să fie modificată ordonanța de urgență și ne așteptăm ca la sfârșitul săptămânii viitoare să fie modificată și ordonanța de urgență, astfel încât facturile să scadă.

 

Comentarii
  • Eu am crezut ca traiesc in Democratie se pare ca, este mai rau decat in RSR in care am trait 50 de ani. Voi sunteti mai duri decat Regimul Comunist va recomand Atentie Romanii sunt pasnici pana la un moment dat.

  • liberalii deci vor sa permita umflarea facturile cu estimari ale unor medii dubioase ce convin companiilor

  • Tampitii astia au rasturnat logica. Factura trebuie sa oglindeasca consumul atat si nimc mai mult. Ce medie? Astia au inebunit de tot. Dar ii si lasam de capul lor.

  • In timpul Pandemiei s-a lucrat la Domiciliu ceea ce a presupus consum de energie pentru 2 calculatoare si 2 imprimante energie platita de catre angajat fara a fi decontata de catre angajator. Cine are interes din Guvern ca tot noi sa platim acest consum. Unde sunt asa zise Autoritati ale Statului,? Tara asta mai are sau nu popor?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *