Coronavirus

Anunţ important al CDC: Coronavirusul se transmite prin aer, nu de pe suprafeţe

Publicat: 17 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Anunţ important al CDC Coronavirusul se transmite prin aer nu de pe suprafeţe
Până astăzi, 25 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.046.264 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19)

Coronavirusul se transmite în special pe calea aerului, iar riscul de a fi luat de pe suprafeţe este redus, a transmis Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din SUA.

CDC a spus în cele din urmă ceea ce oamenii de ştiinţă tipa de luni de zile: coronavirusul este răspândit copleşitor prin aer, nu de pe suprafeţe, scrie The Atlantic.

„Pe baza datelor epidemiologice disponibile şi a studiilor privind factorii de transmitere a mediului”, a concluzionat CDC, „transmiterea la suprafaţă nu este principala cale prin care se răspândeşte SARS-CoV-2, iar riscul este considerat a fi scăzut”.

Cu alte cuvinte: puteţi elimina înălbitorul, puteţi anula abonamentul Amazon pentru şerveţele dezinfectante şi nu mai pedepsiţi fiecare centimetru pătrat de podea din clasă, masa restaurantului şi scaunul trenului cu antimicrobiene de înaltă tehnologie.

COVID-19 este aerian: se răspândeşte prin picături mici de aerosoli care rămân în aer în spaţii neventilate. Atingerea lucrurilor pur şi simplu nu prezintă prea mult risc şi asta ar trebui să spună mai mulţi oameni, foarte tare.

Afişele COVID-19 de peste tot încă îndeamnă oamenii să „curate frecvent suprafeţele”, fără a se menţiona însă nicăieri ventilaţia, filtrele de aer sau menţinerea ferestrelor deschise.

Informaţia este relevantă în condiţiile în care autorităţile cheltuie sute de milioane de dolari pentru dezinfectarea suprafeţelor şi blochează activităţi întregi, deşi acestea nu reprezintă, până la urmă, o ameninţare.

Adauga un comentariu