Actualitate

Anunț important făcut de Comitetul Național de Vaccinare: 67,5% din cadrele medicale din România s-au vaccinat

Publicat: 15 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Anunț important făcut de Comitetul Național de Vaccinare 675 din cadrele medicale din România s-au vaccinat
Cadru medical care se vaccinează anti-COVID-19

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea au anunțat vineri, 15 ianuarie, că 68% din cadrele medicale din România s-au vaccinat.

În România sunt active în prezent 413 puncte de vaccinare, în prima etapă de vaccinare imunizându-se 67,5% din cadrele medicale, respectiv 168.705 persoane, din totalul estimat de 250.000 persoane eligibile.

„Menționăm că persoanele eligibile sunt cele care nu au trecut recent prin infecția cu SARS-CoV-2, nu au contraindicații de natură medicală și nu se află în izolare”, transmit reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Vaccinarea persoanelor din prima etapă continuă, iar până la 31 ianuarie, când sunt deja programate la vaccinare 42.765 persoane, ceea ce înseamnă că până la finalul acestei luni,

Așteptări optimiste: 211.470 persoane ar putea fi vaccinate, adică 84,6% din totalul estimat

De vineri, odată cu declanșarea activităților de vaccinare pentru populația aflată în Etapa a II-a, care se derulează în același timp cu imunizarea persoanelor din din Etapa I, în România sunt active 309 centre cu 413 puncte de vaccinare. Dintre acestea, 60 de centre, cu 84 de puncte de vaccinare sunt organizate de Ministerul Apărării Naționale (MApN), iar 39 de centre, cu 45 de puncte de vaccinare, de Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Totodată, persoanele internate în cele 1.884 centre medico-sociale și rezidențiale de la nivel național vor fi imunizate prin intermediul echipelor mobile de vaccinare.

Potrivit CNCAV, din dozele planificate a fi livrate în perioada ianuarie-martie, vor putea fi vaccinate 1.650.904 persoane, din care 994.704 vor primi și doza de rapel.

Klaus Iohannis s-a vaccinat la Spitalul Militar „Carol Davila“

Preşedintele Klaus Iohannis s-a vaccinat anti-COVId-19, vineri, 15 ianuarie, la Centrul de vaccinare din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”.

Înainte de a fi vaccinat, președintelui i s-a explicat fiecare pas al procesului de vaccinare.

„Tocmai m-am vaccinat! Este o procedură simplă. Nu doare! Acest vaccin este sigur, este eficient. Recomand tuturor vaccinarea. Vaccinarea și respectarea măsurilor ne vor scoate din pandemie!“, a spus Klaus Iohannis după ce s-a vaccinat.

Klaus Iohannis: „Vaccinarea în masă reprezintă singura soluție pentru a ne întoarce cât mai rapid la normalitate”

Șeful statului a afirmat că doar vaccinarea ne va ajuta să ajungem, din nou, la o viață normală.

Vaccinarea în masă reprezintă singura soluție pentru a ne întoarce cât mai rapid la normalitate. De succesul campanie de vaccinare depinde în mare măsură evitarea unor crize profunde și revitalizarea economiei. Este esențial ca această campanie de vaccinare să reușească, pentru a obține imunizarea populației la nivel național. Le solicit tuturor autorităților să dea dovadă de implicare și de colaborare loială. Dacă reușim ca până în vară să vaccinăm un procent semnificativ din populație, eforturile tuturor vor fi răsplătite. Suntem încă departe de o incidență a cazurilor care să permită relaxarea restricțiilor”, a declarat Klaus Iohannis.

Coordonatorul Comitetului Naţional pentru Planificarea Vaccinării Covid-19 în România, Valeriu Gheorghiţă, a anunțat că programările pentru etapa a II-a a vaccinării vor putea fi făcute începând de pe 15 ianuarie, de la ora 3.00. În această etapă vor fi vaccinate persoanele în vârstă, cele cu boli cronice și membrii personalului esențial.

Valeriu Gheorghiță a explicat că persoanele care se vor înscrie pentru vaccinare nu vor putea merge de pe o zi pe alta la centrul de vaccinare, de aceea cei care se înscriu pe 15 ianuarie, cel mai probabil vor fi vaccinați începând cu 18 ianuarie.

Adauga un comentariu