Actualitate

Klaus Iohannis s-a vaccinat la Spitalul Militar „Carol Davila“: „Acest vaccin este sigur, este eficient!“ – UPDATE / LIVE VIDEO / FOTO

Publicat: 15 ian. 2021
Klaus Iohannis și o asistentă în timpul vaccinării
Klaus Iohannis în timpul vaccinării

Preşedintele Klaus Iohannis se va vaccina anti-COVId-19, vineri, 15 ianuarie, la ora 10,00, la Centrul de vaccinare din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

UPDATE: Șeful statului s-a vaccinat la Spitalul Militar „Carol Davila“

Înainte de a fi vaccinat, președintelui i s-a explicat fiecare pas al procesului de vaccinare.

„Tocmai m-am vaccinat! Este o procedură simplă. Nu doare! Acest vaccin este sigur, este eficient. Recomand tuturor vaccinarea. Vaccinarea și respectarea măsurilor ne vor scoate din pandemie!“, a spus Klaus Iohannis după ce s-a vaccinat.

Știrea inițială

Marţi, şeful statului a anunţat că se va vaccina public pentru a marca începutul celei de a doua etape a campaniei de imunizare.

„Nu am dorit nici eu, nici premierul, ca să zic aşa, în ghilimele, să ne băgăm în faţă. Ar fi fost, probabil, mesajul greşit, dar vineri începe a doua etapă de vaccinare în care este prevăzută vaccinarea, de exemplu, a personalului de învăţământ, a persoanelor de peste 65 de ani şi a persoanelor cu comorbidităţi, cu boli cronice, dar şi a personalului numit esenţial, de exemplu Administraţia Prezidenţială, Guvernul şi aşa mai departe. Şi pentru a marca debutul campaniei de vaccinare din etapa a doua, eu mă voi vaccina public vineri”, a precizat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis: „Vaccinarea în masă reprezintă singura soluție pentru a ne întoarce cât mai rapid la normalitate”

Șeful statului a afirmat că doar vaccinarea ne va ajuta să ajungem, din nou, la o viață normală.

Vaccinarea în masă reprezintă singura soluție pentru a ne întoarce cât mai rapid la normalitate. De succesul campanie de vaccinare depinde în mare măsură evitarea unor crize profunde și revitalizarea economiei. Este esențial ca această campanie de vaccinare să reușească, pentru a obține imunizarea populației la nivel național. Le solicit tuturor autorităților să dea dovadă de implicare și de colaborare loială. Dacă reușim ca până în vară să vaccinăm un procent semnificativ din populație, eforturile tuturor vor fi răsplătite. Suntem încă departe de o incidență a cazurilor care să permită relaxarea restricțiilor”, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis: „Campania trebuie promovată mult mai intens“

Mai mult, el este de părere că este necesară o promovare mai intensă a campaniei de vaccinare.

”Campania trebuie promovată mult mai intens. S-a făcut o campanie de promovare, dar eu cred că motoarele trebuie să fie mult mai turate. Eu cred că trebuie să fie mai bine explicat, mai multe argumente științifice, medicale și de altă natură. Este nevoie de cât mai multe personalități care se vor vaccina și în acest sens eu consider că vaccinul este necesar, de aceea mă voi vaccina.

Majoritatea cadrelor medicale s-au vaccinat și cu siguranță vor continua să se vaccineze. Vaccinarea este gratuită și voluntară, nici nu trebuie să fie obligatorie, dar într-un final noi credem că toți oamenii vor înțelege că vaccinarea este soluția”, a spus Klaus Iohannis.

Coordonatorul Comitetului Naţional pentru Planificarea Vaccinării Covid-19 în România, Valeriu Gheorghiţă, a anunțat că programările pentru etapa a II-a a vaccinării vor putea fi făcute începând de pe 15 ianuarie, de la ora 3.00. În această etapă vor fi vaccinate persoanele în vârstă, cele cu boli cronice și membrii personalului esențial.

Valeriu Gheorghiță a explicat că persoanele care se vor înscrie pentru vaccinare nu vor putea merge de pe o zi pe alta la centrul de vaccinare, de aceea cei care se înscriu pe 15 ianuarie, cel mai probabil vor fi vaccinați începând cu 18 ianuarie.

 

Comentarii
 • Da toată populimea se va cufuri pe ea de bucuri —se vor aborda steaguri pe toți stîlpi și copaci patriei va cînta și îmnul șparanghel va defila avioanele pe sus va fi nebunie totală la vaccinarea gowernatorului marionetă—-

 • N-A MURIT CA SA POT CHEFUI SI EU .CINE MAROG ESTE ACEST NEAMT URMAS A LUI HITLER CA PARCA M-AR DURE DACA AS AUZI CA A MURIT .ISI BATE JOC DE ROMANI ACEST URMAS A LUI HITLER

 • …..la alta teorie a conspirației!
  Un grup de persoane cu influență(gogomani,cretini,guvern obscur mondial etc..)gândesc că suntem prea multi pe planeta asta.Hai sa mai reducem din ei.Cum? Foamete,război,boli,pandemii,etc.Sau inițiază curentul anti-vax
  Alți cretini(vezi Sosoanca)incep sa urle.Toate vaccinuri sunt rele și ne omoară.
  Al 3-lea grup de gogomani îl găsim pe rețelele de socializare(chiar și printre postacii cu 3 ani in clasa 1 -a de pe aici.

 • Daca s-a vaccinat la vedere, a facut circ; daca nu se vaccina la vedere, era dubioasa treaba!
  Melitele lui Sosoaca toaca, toaca, toaca, toaca!

 • Are dreptate Mihnea. Asta-i circ. Pe cine intereseaza ce face presedintele? Pe nimeni. Te intereseaza ai tai, neamurile tale, daca au ori nu servciu, daca s-au imbolnavit, daca copiii se descurca la scoala. Lui Iohanis n-ai de ce sa-i duci grija. Papa gratis, palat gratis, transport gratis, weekend de joi dupa masa pana luni seara, chirii de la sase case. De-ar avea tot omul a zecea parte din ce are el, nu i-ar mai trebui nimica.

 • da voi ce ati vrea sa locuiasca intr-o cocioaba cu wc in fundul curtii,e totusi nr 1 in aceasta tara.Un sfat ptr gastele de mai sus nu mai stati pe haznau 3 dauneaza grav sanatatii mintale!

 • … nu, nenea anonimu’ ! da’ se poate sa crezi matale ca noi indraznim a gandi asa ceva ? … ce vrem noi este sa scrie pentru popor o brosura, un manual, un indreptar pentru „cum sa faci sase case din meditatii la fizica” … eu, unul, nu-s lacom. ma multumesc cu una …

 • Da Iohanis imparte locul 1 cu Basescu-Petrov, ca fiind cei mai slabi presedinti si care au franat dezvoltarea tarii timp de aproape 20 de ani,prin interventiile inoportune la guvernarea tarii.De coruptie nu mai vorbim.De cand si-au tras niste case,sa vezi ca nu mai este coruptie deloc in tara.

 • si cam care presedinti au excelat Iliescu sau Constantinescu,esti cu vaca prietene,iar despre case vezi in psd-ul tau cati au si cate de mari

Adauga un comentariu