Actualitate

Anunț important făcut de Raed Arafat: România nu va interzice persoanelor nevaccinate să participe la evenimente

Publicat: 03 ian. 2021
Raed Arafat cu masca impotriva coronavirus
Șeful DSU, Raed Arafat, anunță că la București, Iași și Piatra Neamț vor fi folosite unități mobile de terapie intensivă. Specialiștii le operaționalizează astfel încât să fie folosite de medici și pacienți

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a făcut un anunț important în legătură cu vaccinarea anti-COVID-19. Raed Arafat a declarat că deși unele țări ar putea să condiționeze participarea la unele evenimente de vaccinarea anti-COVID-19, în România nu se va aplica o astfel de „discriminare”.

„E posibil să fie unele întâlniri internaționale să îți spună că «Poți să vii dacă ești vaccinat». Noi am zis că în România nu vom aplica astfel de discriminări. Dar, în afară e posibil să îți spună că acum e posibil să vii daca arăți că ești vaccinat”, a declarat Raed Arafat.

Raed Arafat: „Mă deranjează jignirile care mi se aduc“

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a precizat că îl deranjează jignirile care i se aduc de când este implicat în deciziile guvernamentale pentru combaterea pandemiei de coronavirus, dar încearcă să nu se coboare la nivelul acestora.

Raed Arafat a făcut referire și la unele lucruri care s-au spus despre el în seara de Revelion, când Dana Budeanu a declarat pe 31 ianuarie că el este „Fătălăul Anului”.

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a menționat că minte cine spune că nu este afectat de lucrurile care se spun despre el în spațiul public.

„Încerc să rămân deasupra acestui lucru, să nu intru în polemici, să nu cobor la nivelul celor care fac asemenea lucruri. Au fost atacuri și jigniri care nu-și au locul. Chiar și în seara de Revelion au existat anumite…. Și fără Arafat, tot se vor găsi oamenii care să ia deciziile corecte. Pandemia a arătat ce este mai bun la oameni dar a arătat și ce este mai rău la unii”, a menționat Raed Arafat.

„Și eu am resimțit restricțiile“

Șeful DSU susține că și el a fost afectat de restricțiile impuse în timpul pandemiei. Arafat a explicat că obișnuia să meargă la film sau ieșiri cu prietenii, dar în anul care a trecut acest lucru nu a fost posibil.

„Un an greu și un an trist pentru că am văzut ce însemnă impactul acestui virus și am pierdut colegi, medici, pompieri, polițiști, ambulanțieri. Și pentru mine s-a schimbat stilul de viață. Eu eram obișnuit să mai ies, să mă duc la un film. Și eu am resimțit aceste restricții. Mi-a lipsit socializarea.

Îmi doresc, ca toată lumea, să mă întorc la normalitatea pe care cu toții o vrem, dar știm că nu este ușor. Acest an ne-a arătat și o față a unora care s-au folosit de asta ca să dezinformeze, ca să atace, să inducă în eroare populația și acest lucru s-a resimțit. A fost o surpriză să vedem aceste aspecte, nu ne-am așteptat. A fost un an al sacricifiului”, a mai spus Raed Arafat.

„Este posibil să avem creșteri după 10-15 ianuarie”

Raed Arafat este de părere că este posibil ca după Anul Nou să crească numărul persoanelor infectate cu COVID-19 dacă nu se respectă regulile de protecție.

„Este posibil să avem creșteri dupa Anul Nou, după 10-15 ianuarie”, a indicat Raed Arafat, care a adăugat că este nevoie de un mic efort din partea românilor pentru a limita răspândirea coronavirusului în această perioadă.

Comentarii
  • Las-o moale ca începe sa măcăne! Marș în Palestina ca noi ne-am saturat de tine sirianului. Rahat arafat dat afara din România, retras cetățenia romana,expulzate ca pe un căcateren pardon rahat.

  • Domnule Arafat de ce prostiți lumea cu virus când virusul acesta este un virus gripal mai sever care într-adevăr atacă oameni care au afecțiuni a căilor respiratorii ca orice gripă care dacă nu este tratată la timp duce la repercusiuni mai severe:: Așa că nu mai mințiți cetățeni care vă țin pe voi care dormiți în papuci și vreți salari mari și pensi speciale dumneavoastră știți ce este un virus …Este cumva ,,Holera,,Ebola,,Ciuma,,Sau îl comparații cumva cu una din virusurile astea nici atunci n-au murit atâția oameni cum au murit după estimările voastre a tuturor mâncătorilor de 💩 de la gripa asta … vă trebuie bani că nu aveți și ce ați zis și v-ați gândit hai să prostim lumea că UE ne dă bani îmi pare rau pt atitudinea dv și al celor alți că dv niște mâncători de rahat ce sunteți sunteți toți slugile UE.

  • Arafat, ia fa tu bine și da din nou examenul de medic specialist ATI! După lege, dacă nu profesez 5 ani, pierzi specialitatea! Ce cauți tu în specialitatea boli infecțioase!? Tu ești la MI, deci milițian! România se duce la vale dacă Ministerul sanatatii(impotent) este condus de MI, și Administratia prezidențială este condusa de un profesoras fudul! Colac peste pupăză, apare la „conducere” și o grupare agresiva, delirant! Tema delirant usr – plus:mi se cuvine!!

Adauga un comentariu