Titlurile zilei

Anunț important pentru ieșeni! Piețele agroalimentare din Iași vor fi închise în luna iunie. Care sunt motivele – FOTO

Publicat: 24 mai 2024
_____ Vizualizări 10 Comentarii
Anunț important pentru ieșeni Piețele agroalimentare din Iași vor fi închise în luna iunie. Care sunt motivele - FOTO
În perioada acțiunilor de deratizare, piețele agroalimentare din Iași vor fi închise

Piețele agroalimentare din Iași vor fi închise în perioada desfășurării acțiunilor de dezinsecție, deratizare și dezinfecție

Conducerea EcoPiața a transmis faptul în luna iunie vor fi efectuate acțiuni de dezinsecție, deratizare și dezinfecție, ce vor fi efectuate de firme specializate. Astfel, pentru o mai bună desfășurare a acestui demers, va fi necesară închiderea temporară a piețelor.

Piețele agroalimentare din Iași vor fi închise în luna iunie. Care este orarul acțiunilor de dezinsecție, deratizare și dezinfecție

SC EcoPiața SA, firma care deține contractul de delegare a gestiunii prin concesiune a serviciului de utilizare publică de întreținere, administrație și exploatare a piețelor agroalimentare, târgurilor, oboarelor, bazarurilor, talciocurilor și complexelor hoteliere din municipiul Iași, va supraveghea procesul de dezinfecție a piețelor în acest an. În timpul desfășurării activității de igienizare, cumpărătorilor le va fi interzis accesul în aceste spații publice.

Astfel, acțiunile de dezinsecție, deratizare și dezinfecție în Piața Sudului sau, cum este cunoscută de majoritatea ieșenilor, Piața CUG se vor desfășura pe 2 iunie 2024, de la ora 14.00 și pe 3 iunie 2024. În Piața Nicolina, sunt programate pe 16 iunie 2024, de la ora 14.00 și pe 17 iunie 2024.

Piețele de la Hala Centrală, Independenței și din cartierul Alexandru cel Bun vor fi închise duminică, 30 iunie 2024, ora 14.00, dar și luni, 1 iulie 2024. În Piața Păcurari, acțiunile de dezinsecție, deratizare și dezinfecție sunt programate duminică, 16 iunie 2024, ora 14.00, precum și luni, 17 iunie 2024, la fel ca și în Piața agroalimentară din Dacia.

„Acțiunile de dezinsecție, deratizare, dezinfecție vor fi efectuate de firme de prestări servicii specializate în acest domeniu, atestate legal, ale căror activități vor fi supravegheate de către personalul SC EcoPiața SA”, au transmis reprezentanții EcoPiața.

Bazarul, târgul de mașini, talciocul și târgul de cherestea vor fi închise

Potrivit informațiilor transmise de reprezentanții instituției, acțiunile de dezinsecție, deratizare și dezinfecție vor închide bazarul și târgul de mașini pe data de 9 iunie 2024, începând cu ora 14.00, dar și luni, 10 iunie 2024. Talciocul și târgul de cherestea vor fi închise doar luni, 10 iunie 2024.

Este important de știut faptul că piețele agroalimentare din municipiul Iași, administrate de EcoPiața SA, se prezintă la ani lumină față de cele similare din alte orașe ale țării. Nu este un lucru nou faptul că ieșenii sunt total nemulțumiți de faptul că proprietarul piețelor agroalimentare din oraș, și anume primăria, nu investește în modernizarea acestora. Municipalitatea nu deține fonduri pentru a oferi cetățenilor măcar o piață agroalimentară modernă, astfel că un asemenea proiect este imposibil de realizat anul acesta.

Piețele agroalimentare din Iași vor fi închise în luna iunie, perioadă în care acestea vor fi supuse acțiunilor de dezinsecție, deratizare și dezinfecție, preponderent în zilele de duminică și luni. Este important de știut faptul că inclusiv bazarul, târgul de mașini, talciocul și târgul de cherestea sunt incluse în programul anunțat de către reprezentanții EcoPiața.

Comentarii
  • URGENT FACETI DEZINSECTIE SI IN PIATA ALEXANDRU UNDE CIORILE BISNITARE SI SPECULANTE UNDE ISI FAC VEACUL DE PREA MULTI ANI SI INSEALA LUMEA CU MARFA EXPIRATA FARA ACTE DE PROVENIENTA ,FARA ACTE DE CALITATE ,FARA ACTE DE PRODUCATOR ETC MELETIA DIN PIATA DOARME SI SUNT CORUPTI CA SI ORGANELE DE CONTROL ,ECOPIATA MAFIA LUI BOTEZ DOARME ,CHIRICA DOARME PE EL DE PESTE 10 ANI SI CIORILE INSEALA LUMEA LA PRET URGENT CONTROALE IN FIECARE SAPTAMANA ACOLO E O MAFIE DE ESCROCI PENALI CE INSEALA LUMEA SI PENSIONARII !

  • In piata de la minerva dimineata se impart oule de avicola la toti taranii si escroacele ce vand lapte indoit cu apa in peturi de la containerele de gunoi …….

  • magazinele din piata alexandru inseala pensionarii cu carne expirata ,spalata sa para nou si fura de rup la cantar atentie oameni buni

  • Domnule director Ecopiata Iasi de ce acceptati bataia de joc din Talciocu Iasi unde unii cu un bilet de 10 lei ocupa 10 tarabe sau 10 metri pe jos cu marfa si unii nu au unde sa stea sau vand pe afara ,de ce va e greu sa dati biletu si taraba ?De ce va bateti joc de 1000 de ieseni amarati ce vand afara in praf si mizerie dea lungul strazii pana peste bazar ?

  • in toate pietele din Iasi zac bisnitari de peste 20 ani ce nu le place munca doar cumpara marfa dimineata de la amaratii de tarani cu 2 lei si o revand la oi cu 10 lei ,cine sa ii controleze ? scarica ?

  • tagannii deghizati in moldoveni vand in centru pietei si vand marfa alterata si expirata fara rusine

  • muratura de botez prosteste iesenii ca borfasu de scarica ,vopseste 2 tarabe ruginite de pe vremea lui ceasca si jupuie pe cei de la tara cu taxe enorme .

  • Ma alatur lui Mihai de la 6/07 si îl întreb pe dl director al Ecopiata de ce nu organizeaza talciocul sa fie biletul si taraba nu biletul si „hectarul” de teren si pe deasupra mai tin si loc la altii lînga locul lor tot pe bani sa mai recupereze din cei 10 lei ! Alta problema ar fi WCurile care au fost blocate si lasate doar 1- 2 si acelea nu sunt vidanjate cu anii de poti intra în ele pentru necesitati doar cu masca de gaze pe figura ! Daca citeste acest comentariu cineva abilitat sa rezolve aceasta problema îl rog sa se ocupe !

Adauga un comentariu