Coronavirus

Anunț oficial: Grecia a închis vama! Ce turiști nu mai pot intra pe teritoriul Greciei

Publicat: 06 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Anunț oficial Grecia a închis vama Ce turiști nu mai pot intra pe teritoriul Greciei

Grecia închide vama: autoritățile elene au anunțat închiderea completa a frontierelor pentru cetățenii sârbi.

Grecia închide vama: măsură vă fi valabila până în data de 15 iulie și poate fi prelungita, iar decizia a venit că urmare a creșterii semnificative a numărului de cazuri din Șerbia.

Autoritățile sârbe au decis instituirea stării de urgenta în Belgrad după înregistrarea celui mai mare număr de noi cazuri de coronavirus din ultimele 3 luni.

Grecia închide vama: cum se poate intra în Grecia în aceasta perioada

Pentru a controla răspândirea cazurilor de coronavirus autoritățile elene au decis implementarea unor masuri care se aplica tuturor turiștilor ce vor să intre pe teritoriul Greciei în următoarea perioada. Astfel, țoață lumea trebuie să completeze un formular online cu 48 de ore înainte de a intra în tara. După completare fiecare turist vă primi un cod QR pe telefon care vă trebui prezentat la intrarea în Grecia.

Grecia închide vama: acesta este și motivul din cauza căruia, în prezent, accesul în Grecia dinspre Bulgaria se face doar pe la vama Kulata – Promachonas. Celelalte puncte de frontiera au fost închise, motivul oficial fiind lipsa cititoarelor de coduri QR.

Cate decese provocate de coronavirus are Grecia

Grecia este una dintre tarile europene cu cel mai mic număr de decese provocat de coronavirus. Potrivit statisticilor oficiale, în aceasta tara s-au înregistrat mai puțin de 200 de morți din cauza COVID-19. Tara a suferit însă din punct de vedere economic, turismul aducând 15% din Produsul Intern Brut al Greciei.

Potrivit datelor oferite de autoritățile elene, în prezent se fac aproximativ 6.000 de teste în rândul turiștilor care intra în Grecia în aceasta perioada. Reamintim că o turista din Romania, care a mers în vacanta în Creta, a fost depistata pozitiv cu coronavirus.

Adauga un comentariu