Actualitate

Anunț pentru șoferi! Autostrada Sebeș-Turda va fi deschisă complet

Publicat: 29 nov. 2021
Autostrada ziua Sebeș Turda în camp
Autostrada Sebeș-Turda va avea o lungime de 25 de km și va lega Alba Iulia Nord și Aiud.

Marți, 30 noiembrie 2021, lotul doi din autostrada Sebeș-Turda va fi deschis circulației. Acest lucru a fost anunțat de către Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Tot ministrul a declarat faptul că la deschiderea autostrăzii nu se va face nici festivitate nici nu se vor tăia panglici.

Ministrul Transportului anunță deschiderea autostrăzii Sebeș-Turda (A10)

Sorin Grindeanu, ministrul Transportului, a anunțat faptul că a fost informat de faptul că mai sunt câteva lucruri la care se lucrează, însă de mâine, 30 noiembrie, autostrada Sebeș -Turda va fi deschisă complet. Aceasta va avea o lungime de 25 de km și va lega Alba Iulia Nord și Aiud.

„Am fost să verific personal ce se întâmplă pe lotul 2 din autostrada Sebeș – Turda. Azi dimineață i-am chemat la minister pe cei care se ocupă direct, beneficiarul, CNAIR. Având în vedere că mai sunt câteva lucruri minore care pot fi terminate pana mâine (n.r. marți). Mâine după-masă se va da drumul la Lotul 2, Sebeş-Turda, cu restricţiile pe care le-am anunţat de vineri (…)

Lucrurile trebuie să se desfăşoare normal, fără festivisme, fără tăieri de panglicim, fără chestiuni care nu îşi au locul, pentru că nu e loc de festivism” a declarat luni ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Sorin Grindeanu, depsre infrastructura din România

Sâmbătă, 27 noiembrie, Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat faptul că, statul român este dator românilor cu proiecte de infrastructură. Conform social-democratul, anul 2021 este primul an în care se dau în folosinţă mai puţini kilometri de autostradă decât în anul precendent. În declarațiile date acesta a menționat și faptul că, tronsonul doi din autostrada Sebeş – Turda, va fi deschis însă cu restricţii.

”Este prima mea ieşire ca ministru al Transporturilor şi era normal să ajung în Timişoara şi nu e vorba că sunt subiectiv, ci că ştiu că Timişoara a avut întotdeauna marea suferinţă a lipsei infrastructurii. Am avut o întâlnire cu o parte din structurile aflate în coordonarea Ministerului Transporturilor, am marele avantaj că ştiu ceea ce înseamnă Timişoara că am fost viceprimar şi preşedinte de Consiliu Judeţean, sunt unele proiecte în acelaşi stadiu. Mi-am asumat acest rol în Guvernul României, fiind probabil unul dintre cele mai grele ministere. Timp de 30 de ani statul a rămas dator cetăţeanului român pentru lipsa infrastructurii de transport. Am văzut în aceşti ani enorm de multe proiecte, desene, dar de prea puţine ori acele lucruri au fost puse în practică. O să îmi construiesc o echipă de profesionişti la Ministerul Transporturilor astfel încat lucrurile să fie mutate din loc”, a declarat Sorin Grindeanu, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, la Timişoara.

Prima „autostradă nemțească” în România

Irinel Ionel Scrioșteanu, a declarat joi, 25 noiembrie 2021, faptul că până în data de 20 decembrie, șoferii vor putea merge pe prima „autostradă nemțească”. Aceasta va fi dată spre folosință cât de curând, conform autoritățile=or, chiar mai devreme de termenul limită stabilit în contract.

Aceasta a fost construită din beton rutier, așternut prin continuă turnare, folosindu-se utilaje din Germania, motiv pentru care a fost supranumită „autostrada nemțească”. Aceasta este prima de acest gen, iar conform datelor tehnice, s-a turnat aproximativ 1.300 de metri cubi de beton pe zi.

„S-au finalizat terasamentele și se lucrează la așternerea straturilor de asfalt pe zona giratoriului din proximitatea punctului vamal Giurgiu. Se amplasează parapetul median și se montează sistemul anti-orbire. Săptămâna viitoare vor fi realizate marcajele rutiere și semnalizarea verticală”, a anunțat acesta.

Adauga un comentariu