International

Anunțul lui Joe Biden. SUA aplică sancțiuni aspre, după ce Putin a recunoscut regiunile separatiste din Ucraina – VIDEO

Publicat: 22 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Anunțul lui Joe Biden. SUA aplică sancțiuni aspre după ce Putin a recunoscut regiunile separatiste din Ucraina - VIDEO

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a susținut astăzi o declarație de presă oficială, după ce, în urmă cu o seară, Vladimir Putin a recunoscut independența a două regiuni separatiste din Ucraina.

Erau așteptate sancțiuni împotriva Rusiei, după această mișcare, iar Biden a declarat că acestea vor fi mai aspre decât măsurile implementate în 2014.

„Astăzi, anunţ sancţiunile stabilite în colaborare cu aliaţii şi partenerii. Implementăm sancţiuni de blocare completă a două mari instituţii financiare ruseşti, VEB şi Banca Militară. Sancțiuni asupra datoriei publice a Rusiei. Nu mai poate lua bani din Vest. De mâine, impunem sancțiuni asupra elitelor ruse și asupra familiilor lor. Lucrăm cu Germania, Nord Stream 2 nu va merge mai departe”, anunţă preşedintele Statelor Unite.

Sancțiunile care vor fi aplicate Rusiei

Așadar, principalele sancțiuni pe care SUA, după dezbateri purtate cu aliații NATO și partenerii UE, le implementează sunt:

Sancțiuni de blocare completă asupra a două instituții ruse, VEB și banca militară;

Sancțiuni complementare asupra datoriei suverane a Rusiei, mai exact a fost tăiată finanțarea vestică a Rusiei pentru ca să nu mai poată efectua schimburi pe piețele europene sau internaționale;

Sancțiuni elitelor rusești și ale familiilor lor;

Colaborare cu Germania pentru ca Nord-Stream 2 să nu meargă mai departe.

Adauga un comentariu