National

Anunțul lui Raed Arafat despre vaccinarea anti-COVID: „Militarii implicați în anchetele epidemiologice vor fi instruiți”

Publicat: 16 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Anunțul lui Raed Arafat despre vaccinarea anti-COVID Militarii implicați în anchetele epidemiologice vor fi instruiți
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat

Raed Arafat a făcut un anunț de ultimă oră despre vaccinarea anti-COVID. Acesta a spus că militarii puși la dispoziție de către Ministerul Apărării Naționale vor oferi asistență în anchetele epidemiologice. În campania de vaccinare vor fi implicați 600 de militari care urmează să fie instruiți în acest domeniu.

Anunțul lui Raed Arafat despre vaccinarea anti-COVID

Raed Arafat, secretarul de stat în MAI și șef al DSU, a confirmat, într-o declarație recentă, că militarii vor oferi asistență în anchetele epidemiologice.

Potrivit oficialului statului, în campania de vaccinare vor fi implicați 600 de militari că urmează să fie instruiți în acest domeniu.

„Implicarea militarilor este o propunere despre care s-a mai vorbit. De ceva timp premierul Nicolae Ciucă a propus această soluție. (…) A fost acceptată de Ministerul Sănătății mai ales că nu suntem singura țară care a beneficiat de ajutor militar. Este un pas binevenit.

Se va face un instructaj militarilor, iar ei se vor putea implica în realizarea anchetelor epidemiologice. Dacă sunt instruiți, vor ști ce au de făcut și în felul acesta vom putea crește baza noastră de date”, a comentat Arafat la B1TV.

Ce se va întâmpla în zonele unde carantina nu a funcționat

Mai mult, Raed Arafat s-a declarat îngrijorat cu privire la acele zone în care carantinarea nu a funcționat.

„Din păcate, avem aceeași incidență în București, Ilfov și Constanța. Doar în aceste locuri s-a constatat că impactul carantinei nu a fost același că în alte orașe carantintate, precum Sibiu, Cluj sau Maramureș.

Trebuie să verificăm de ce nu am avut rezultate similare. În toate celelalte locuri carantinate, măsurile impuse au avut efect și incidența infecțiilor a fost în scădere. Probabil că în locurile în care incidența a rămas aceeași, nu s-au respectat regulile (…) Atunci, trebuie intensificate controalele”, a spus Arafat.

600 de militari pusi la dispoziția DSP de către Ministerul Apărării Naționale

Ministerul Apărării Naționale a anunțat ieri că va pune la dispoziția Direcțiilor de Sănătate Publică din țară aproximativ 600 de militari pentru a sprijini, în perioada următoare, eforturile generale de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19. Rolul armatei este acela că va asigura sprijin logistic în toată această mare operațiune de vaccinare anti-COVID.

„Ministerul Apărării Naționale pune la dispoziția direcțiilor de sănătate publică din țară aproximativ 600 de militari pentru a sprijini, în perioada următoare, eforturile generale de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Militarii vor îndeplini sarcini de operatori call-center, pentru realizarea de anchete epidemiologice, precum și de operatori calculator, pentru completarea bazelor de date care se întocmesc în cadrul acțiunilor de combatere a pandemiei de COVID-19.

Primii 230 dintre aceștia acționează, începând de marți, 15 decembrie, în județele Alba, Arad, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea.

De asemenea, sunt pregătite efective care să-și desfășoare activitatea, în aceleași condiții, în Municipiul București și în alte județe, în funcție de solicitările direcțiilor de sănătate publică.

Colaborarea cu direcțiile de sănătate publică se realizează în baza unor protocoale instituționale, la solicitarea acestora”, precizează MApN pe contul oficial de Facebook al Ministerului Apărării Naționale.

Adauga un comentariu