Actualitate

Apa oxigenata este de mare ajutor la casa omului. Cateva utilizari mai putin cunoscute ale acesteia

Publicat: 03 feb. 2020

Apa oxigenată este de mare ajutor. Peroxidul de hidrogen nu este numai un produs de îngrijire personală, ci are și numeroase întrebuințări în gospodărie.

Apa oxigenată este un compus chimic lichid (puţin mai dens decât apa), cunoscut drept un agent oxidant extraordinar. Este utilizată în principal pentru a trata rănile şi a preveni infectarea lor. Totuşi, aceasta nu este singura să întrebuinţare.

Apa oxigenată este de mare ajutor

În continuare, vă oferim mai multe informaţii despre beneficiile peroxidului de hidrogen. Este bine să ai întotdeauna acest produs la îndemână. Pe lângă acţiunea sa dezinfectanta, apa oxigenată mai prezintă şi următoarele beneficii:

Combate acneea

Acest remediu natural este foarte eficient pentru a îndepărta impurităţile de pe fata. Pentru început, spală-te pe fata cu apă călduţă şi un săpun cu pH neutru.

Înmoaie o bucată de vata sau un disc demachiant în apă oxigenată şi aplică lichidul pe fiecare coş.
Nu folosi produsul pe toată faţa sau pe alte zone ale pielii, deoarece poate provoca iritaţii şi uscăciune.

Previne infecţiile fungice

Mirosul urât al picioarelor cauzat de micoze poate fi tratat cu apa oxigenată. Umple cada cu apa caldă şi adăuga puţin peroxid de hidrogen. Dacă nu ai cadă, cauta un vas în care îţi încap picioarele şi foloseşte acelaşi procedeu.

Înmoaie picioarele timp de 20 de minute sau până când apa se răceşte, în fiecare seară. Acest tratament ajută şi la prevenirea infecţiilor pielii.

Apa oxigenată este de mare ajutor pentru albirea hainelor

Când speli haine albe care s-au îngălbenit sau pătat în timp, folosește apă oxigenată. Este eficientă și pentru a curăţa tapiţeria. Astfel, dacă încerci să elimini o pată de sânge, toarnă puţină apă oxigenată pe zona cu pricina. Las-o să acţioneze 10 minute, apoi freacă materialul cu o perie şi spala haina în mod normal.

Dezinfectarea fructelor şi a legumelor

Unele persoane folosesc oţet de mere pentru a curăţa fructele şi legumele dacă vor să le mănânce în stare crudă. Apa oxigenată este un alt produs pe care îl poţi folosi şi care nu imprima acel miros puternic în alimente. Adaugă 3/4 cană de apa oxigenată în chiuvetă şi umple chiuvetă cu apa caldă. Înmoaie fructele sau legumele în acest amestec şi freacă apoi coaja acestora.

Combate răceală

Am menţionat deja că acest produs elimina microorganismele dăunătoare. Tocmai de aceea, apa oxigenată este o opţiune excelentă şi dacă suferi de răceala sau iritaţii în gât. Amestecă părţi egale de apă oxigenată şi apă caldă şi fă gargară cu această soluţie.

Nu bea amestecul (poate provocă dureri de stomac). Acest remediu poate fi folosit şi pentru a preveni răceala, sinuzita şi congestia nazală.

Apa oxigenată este de mare ajutor pentru sănătatea orală

Apa oxigenată poate fi folosită pentru a elimina bacteriile şi germenii dăunători care se acumulează în gură. În plus, acest produs este util la îndepărtarea petelor de pe dinţi (de la fumat sau cafea).

Adaugă o lingură de apă şi o lingură de apa oxigenată într-un vas şi foloseşte acest amestec ca apa de gură. Clăteşte-te cu acest lichid şi scuipă-l.

Îţi recomandăm să foloseşti un beţişor de urechi pentru a elimina petele de pe dinţi. Unele persoane combină apa oxigenată cu bicarbonat de sodiu pentru a prepara o pastă de dinţi naturală.

Curăţarea locuinţei

Apa oxigenată nu ajuta numai la spălarea hainelor, ci şi a altor obiecte din locuinţa. O poţi utiliza pentru a curăţa baia, bucătăria, mesele, blatul de bucătărie şi aproape orice altă suprafaţă.

Ține mereu la îndemâna o sticlă cu pulverizator în care ai adăugat părţi egale de apă şi peroxid de hidrogen. Această soluţie este o alternativă sănătoasă la alte produse de curăţare.

De asemenea, poţi adăuga 30-60 ml de apa oxigenată în maşina de spălat vase înainte de un ciclu de spălare. O poţi adăuga şi la spălarea podelelor ceramice sau pentru a dezinfecta aşternuturile, perdelele etc.

Curăță petele de pe vasul de toaleta

Peroxidul de hidrogen poate fi de mare ajutor la curățarea vasului de toaletă. Toarnă o jumătate de cană de apă oxigenată în toaletă şi las-o să acţioneze 20 de minute. După acest interval, curăță suprafaţa cu o perie sau o cârpă şi trage apa pentru a elimina murdăria.

Perdeaua de dus este plină de mucegai? Poţi folosi din nou acest produs de curăţare excelent. Pulverizează din abundenţă apa oxigenată pe perdea şi şterge murdăria cu un prosop de hârtie sau cu un burete.

Îngrijirea plantelor şi a grădinii

O soluţie din 32 părţi de apă şi o parte apa oxigenată readuce la viaţa florile din grădină. Foloseşte acest amestec pentru a udă plantele.

O altă opţiune este să amesteci doua linguri de apa oxigenată cu un litru de apă. Pulverizează soluţia pe frunze pentru a preveni apariţia ciupercilor şi a insectelor dăunătoare.

Amestecă patru litri de apă cu o jumătate de cană de apă oxigenată pentru a împiedica putrezirea rădăcinilor plantelor din grădină.

Apa oxigenată este de mare ajutor. Alte utilizări

– Deschiderea culorii părului
– Eliminarea mirosului urât din frigider
– Dezinfectarea jucăriilor
– Curăţarea oglinzilor
– Îndepărtarea resturilor alimentare de pe vasele de bucătărie
– Dezinfectarea lentilelor de contact
– Curăţarea urechilor
– Dezinfectarea meselor.loading...

Adauga un comentariu